chirtoca-vasili-consilier-municipal-chisinau8-noi_md

Situația privind alimentația grădinițelor este revoltătoare (Video)

Primăria municipiului Chișinău și, în primul rînd, Dorin Chirtoacă, ar trebui să fie atrași la răspundere pentru neglijență.

Neprofesionalismul autorităților municipale a dus la crearea unei situații revoltătoare în ceea ce privește livrările de produse alimentare alterate în instituțiile de învățămînt preșcolar de la Chișinău. Acest lucru l-a declarat astăzi, 1 decembrie, în cadrul unor audieri în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid, Vasili Chirtoca.

Potrivit lui Vasilii Chirtoca, implicarea angajaților direcțiilor Primăriei în livrările de produse alimentare alterate în instituțiile de învățămînt preșcolar din municipiul Chișinău a scos la iveală problema neprofesionalismului cadrelor administrației municipale. „Devine o tendință neplăcută faptul că neglijența în soluționarea importantelor probleme ale orașului duce la lezarea drepturilor cetățenilor. Atunci cînd victime ale unor astfel de acțiuni sînt copiii, problema devine și mai gravă. În calitate de consilieri municipali, noi nu putem lăsa fără atenție această politică disprețuitoare față de chișinăuieni și, în special, față de copii. În acest context, noi insistăm să fie trase la răspundere persoanele implicate în această situație scandaloasă”, a declarat șeful fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid în cadrul CMC.

Consilierul municipal a acordat o atenție deosebită necesității creării unor condiții de asigurare a instituțiilor preșcolare și celor de învățămînt de la Chișinău doar cu produse de calitate. „Sistemul de aprovizionare a acestor instituții cu produse alimentare trebuie supus unui control special permanent și toți funcționarii municipalicare au dat dovadă de incompetență și au făcut abuz de serviciu trebuie demiși, deoarece nu se mai bucură de încredere. În ceea ce-i privește pe furnizori, în țara noastră există suficienți producători de produse de calitate și noi trebuie să ne concentrăm pe ei”, a afirmat Vasilii Chirtoca în cadrul audierilor în CMC.

Audierile, la care a fost așteptată și prezența lui Dorin Chirtoacă, au fost inițiate de către consilieri după scandalul izbucnit în jurul licitațiilor trucate pentru livrarea produselor alimentare în instituțiile preșcolare din Chișinău. Primarul general nu s-a prezentat la audieri, deși consilierii și-au propus să-l audieze în primul rînd pe el. Spre deosebire de primar, în fața consilierilor a apărut șeful Direcției generale sănătate, Mihai Moldovanu, care a declarat, în special, că în instituțiile preșcolare continuă să fie livrate produse alimentare de calitate joasă, deoarece pînă acum contractele cu agenții economici nu au fost reziliate.

Reamintim că CNA a reținut 17 persoane bănuite de implicare în livrările de produse alimentare alterate în instituțiile preșcolare, printre care angajați ai direcțiilor educație din toate sectoarele capitalei, ai Ministerului Apărării, Centrului de Sănătate Publică și Spitalului Raional Hîncești. De asemenea, pe durata anchetei a fost suspendată din funcție șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Leave a Reply