cmc

Chirtoca: Nu trebuie să ne ocupăm de politică, ci doar de problemele orașului

Replici tăioase au răsunat astăzi în debutul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

Mărul discordiei a servit o hotărîre anterioară a CMC privind amplasarea stațiilor PECO în Chișinău, votată în august 2020.

„A fost votată chiar de mine și o mai mare incompetență nu am văzut. Această decizie contravine unei Hotărîri de Guvern”, a declarat Corneliu Pîntea, consilier al Partidului Unității Naționale.

La 100 de mii de locuitori avem un coeficient foarte mare de stații PECO. Acest lucru trebuie oprit”, a declarat Valerii Klimenco, consilier Partidul Șor.

„De fapt decizia asta și urma să stabilească și să aducă multă claritate în această problemă”, a replicat Pîntea.

În urma schimbului de replici cu un îndemn de a lucra pentru locuitorii orașului a venit consilierul PSRM, Vasile Chirtoca.

„Aici nu trebuie să ne ocupăm de politică ci doar cu problemele orașelor. Nu să ne uităm nici din dreapta și nici din stînga. Vreau să vă atrag atenția că Comisia care se ocupă cu problemele construcțiilor tot timpul trage atenția la valoarea proiectului de decizie care tinde să fie supus discuțiilor publice. Proiectul domnului Pîntea este bine venit dar el trebuie totuși să fie completat, să îl trimitem la reexaminare dar cu careva completări. Cred că noi vom pregăti alt proiect de decizie și îl vom propune pentru examinare Consiliului cu respectarea tuturor formalităților”, a declarat Vasilii Chirtoca.

Noi.md

Leave a Reply