chirtocav

Chirtoca: Fracțiunea PAS se ocupă în CMC de politică și demagogie (DOC)

Redacția Noi.md i-a cerut consilierului municipal Vasile Chirtoca să comenteze informația publicată de publika.md și dumnealui a oferit un răspuns: ”Probabil că șeful reporterului care mi-a cerut comentariul a decis să facă propriile modificări. Prin urmare, poziția mea nu a fost reflectată suficient de corect. Din cîte știu eu, www.noi.md este o mass-media obiectivă. În acest context, solicit publicarea poziției mele în întregime.

Această fracțiune (PAS), în cazul dat, se ocupa în CMC de politică și demagogie pentru a obține, cum lor le pare, careva avantaje în alegerile prezidențiale.

Este vorba despre necesitatea de a acoperi deficitul bugetului Municipiului (aproape de 800,0 mln. lei), care s-a format în urma pandemiei și crizei economice. Fără a acoperi deficitul Municipiului, nu exista posibilitatea de a finanța la 100% medicina, educația, lucrările de reconstrucție a drumurilor etc. O altă sursă de a acoperi deficitul dat, decît de a vinde careva terenuri pentru construcție, Municipiul nu are. Desigur, Departamentul GAURF, care a fost nevoit în mod rapid să pregătească documentele pentru licitație, nu a avut posibilitatea să prevadă toate momentele. Și ele au fost parțial corectate la ședințele comisiei “funciare” și CMC. De exemplu, prețul inițial a fost ridicat pînă la 100,0 mln. lei (aproape de 5000 euro pentru un ar). Este vorba despre licitație, la care prețul inițial poate să crească de cîteva ori…

Vă trimit decizia finală a CMC și Avizul Comisiei (la ședința comisiei reprezentantul PAS nu a participat).

Despre a fura ceva de la Municipiu, despre scheme etc. pot vorbi numai marii demagogi pe care îi interesează mai mult politica, nu și căutarea unor opțiuni pentru a rezolva problema. “Cu cît mai rău se simt oamenii, cu atît mai bine pentru ei” …”, scrie Vasile Chirtoca în comentariul oferit pentru Noi.md.

Leave a Reply