Chirtoca, despre parteneriatul public-privat: E nevoie de multă muncă de pregătire

Primăria Chișinău a lansat un apel la adresa comunității de afaceri pentru cooperare în vederea implementării comune a mai multor proiecte de dezvoltare a orașului.

Inițiativa va fi prezentată spre examinare Consiliului Municipal. Un comentariu pentru eNews la aceast subiect a oferit consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca.

„Există mult spațiu pentru o astfel de cooperare în capitală: pasaje subterane, drumuri și trotuare, parcări, iluminat stradal, amenajarea stațiilor de transport public, instalarea camerelor video în oraș și altele. Dar avem nevoie de multă muncă pregătitoare, proiectare, calcule, aprobare și coordonarea obiectelor cu structurile private. În afară de asta, multe proiecte de business, municipiul le poate implementa de sine stătător”.

Antreprenorul cu experiență Vasile Chirtoca este de părere că municipiul are nevoie de credite, dar conform legii există anumite restricții. Evident, în condiții de pandemie, are sens să lucrăm cu Parlamentul și să eliminăm aceste restricții. Unul dintre aceste proiecte – crearea parcărilor cu plată.

„Trebuie să lucrăm cu legiuitorii pentru a ne extinde posibilitățile. Lucrul abia începe. Primarul general are un sprijin bun în CMC, aceasta este cea mai mare fracțiune – PSRM, deși nu avem majoritate. De asemenea, are sprijinul autorităților centrale, președintele, pentru care este foarte important ca orașul să se dezvolte. Acum avem un consiliu municipal lucrativ. Dacă e ceva eficient, atunci obținem și sprijin din partea altor facțiuni. Ideea primarului general este destul de viabilă”, crede consilierul municipal.

Noi.md

Leave a Reply