Chirtoca_MedPark_ (31)

Chirtoca: Chișinăul are potențial ascuns și particularități unice

Păstrarea vechiului Chișinău, interzicerea completă a reconstrucției centrului istoric, care schimbă aspectul orașului, din păcate, nu se încadrează în prioritățile unor candidați la funcția de primar al capitalei.

Consilierul municipal independent afirmă că este posibilă păstrarea aspectului Chișinăului vechi, folosind, totodată, potențialul acestuia.

Păstrarea vechiului Chișinău, interzicerea completă a reconstrucției centrului istoric, care schimbă aspectul orașului, din păcate, nu se încadrează în domeniile prioritare ale candidaților la funcția de primar al capitalei. Totodată, acest subiect este extrem de important nu numai pentru orășeni ci și pentru generațiile viitoare, despre acest lucru a vorbit consilierul municipal independent Vasili Chirtoca în cadrul unei emisiuni la postul de radio Sputnik Moldova. Mai mult decît atît, Dlui are un plan de păstrare a vechiului Chișinău.

„Îmi doresc foarte mult să ajung la acele timpuri cînd ideea mea va fi realizată: din cartierele istorice, după mutarea majorității locuitorilor să fie create zone pietonale. Zonele dintre străzile Puşkin, București, Pîrcălab și Şciusev. Lăsați mașina și intrați în această zonă cu case cu două și trei etaje. Cu cafenele, muzee, locuitori la etajele doi”, a spus conlocutorul.

Este dificil să atragi turiști străini în capitala Moldovei, Chișinăul însă are un potențial ascuns și particularități unice, care îl fac atractiv pentru vizitatori, continuă expertul.

„Chișinăul ar căpăta astfel un aspect absolut unic, iar cel mai interesant lucru că este destul de real de realizat. Există puține orașe, unde s-a păstrat satul în centru. Poate Praga, parțial, dar ea e departe de Chișinău la acest capitol”, a spus Chir toca.

Leave a Reply