Chirtoca_CMC_25.02_1

Chirtoca a încercat să potolească revolta constructorilor la şedinţa CMC (Video)

Preşedintele fracţiunii comuniştilor şi celor fără partid din cadrul Consiliul municipal Chișinău (CMC), Vasili Chirtoca, s-a adresat cetățenilor care au dat buzna la şedinţă. Constructorii au declarat că moratoriul privind lucrările de construcţii din strada Andrei Doga, 32/2, i-au lăsat fără muncă. Chirtoca i-a îndemnat pe constructorii nemulţumiţi să susțină un dialog constructiv, nu să iasă cu acuzații nefondate.

Vasili Chirtoca a declarat că consilierii municipali sînt conştienţi de faptul că constructorii se confruntă cu probleme în urma introducerii moratoriului. „Optăm pentru dezvoltarea construcţiilor în ţară, dar în limite legale. Nu locuim într-un sat din provincie, ci în capitală. Eu propun să delegaţi cîte trei-patru membri din partea grupului vostru de inițiativă, poate chiar şase, şi să susţinem un dialog constructiv. Eu am o experiență de muncă bogată în industria construcţiilor. Am condus Institutul Național de Proiectare şi cred că problema poate fi soluţionată doar pe calea negocierilor”, a declarat Chirtoca.

Un grup de treizeci de cetăţeni, care s-au prezentat drept constructori, a dat buzna la şedinţa CMC la 20 de minute de la începutul acesteia Ei au declarat că moratoriul privind construcția obiectului din strada Andrei Doga, 32/2, a fost adoptat în mod ilegal şi trebuie revocat. Potrivit unuia dintre activişti, moratoriul a lăsat fără muncă cîteva sute de oameni.

Leave a Reply