Chirtoca_03

Businessmenii moldoveni realizează în România „planul Marshall” (Video)

„Trebuie să dezvoltăm propria statalitate, în pofida faptului că așa-numiții „patrioți” de-ai noștri sînt convinși că ne va fi mai bine în componența „României Mare”, a declarat consilierul municipal și renumitul întreprinzător Vasili Chirtoca, în cadrul reuniunii Clubului de presă „Rezonanța Socială”.

Potrivit lui, României îi este convenabil să coopereze anume cu Republica Moldova. „Am rămas nedumerit atunci cînd s-a anunțat că România intenționează să realizeze aici un oarecare „plan Marshall” și îndeamnă businessmenii români la investiții, pînă cînd nu am auzit că se prevede privatizarea obiectelor energetice. În realitate „planul Marshall” deja mai bine de 20 de ani este realizat în România de către businessmenii moldoveni”, a spus Vasili Chirtoca.

Oaspetele Clubului a menționat că moldovenii au efectuat investiții mari în industria laptelui din România, moldovenilor le aparține o fabrică de covoare românească, o fabrică de sticlă, rețeaua de restaurante națională „La Plăcintă” etc. Investițiile în industria petrolului și gazelor au fost efectuate de moldoveni prin intermediul cetățenilor ruși, kazahi, azerbaidjeni.

„De aceea eu consider că noi ar trebui să dezvoltăm propria statalitate. Sînt împotriva oricăror uniri. Dar îmi scot pălăria în fața elitei românești care a consolidat națiunea. Intenția de a uni toate pămînturile, în care, în opinia lor, locuiesc românii, a ajuns deja la nivelul unui reflex necondiționat, s-a înrădăcinat în subconștientul lor.

Totodată, însă, dacă românii ar chibzui mai bine, ei nu ar tinde la unire, deoarece idea moldovenească dăinuiește, ea va dăinui și va evolua. Noi, moldovenii, ne cunoaștem istoria, limba, dorim să ne dezvoltăm ca națiune. Dacă totuși se va reuși printr-o oarecare modalitate unirea Basarabiei cu România, aceasta va ajunge o insulă de instabilitate”, consideră Chirtoca.

Leave a Reply