Chicu

Declarație: „Guvernul Chicu este gata să discute cu mediul de afaceri în limba intereselor comune”

Actualul guvern moldovenesc ne evaluează realitățile în mod adecvat și este gata să discute cu mediul de afaceri într-o limbă a intereselor comune, iar factorul cheie pentru dezvoltarea afacerilor și pentru sosirea investitorilor serioși este stabilitatea politicii fiscale și natura pe termen lung a „regulilor jocului”.

Este o declaraţie făcută de cunoscutul om de afaceri, președintele DAAC Hermes SA, Vasile Chirtoca, într-un interviu oferit Logos-Press, transmite Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea care ar fi paşii necesari din partea Guvernului pentru a asigura o creștere economică de înaltă calitate în țară, el a menționat, în primul rînd, că îi place Guvernul actual pentru capacitatea de a evalua în mod adecvat realitățile noastre și pentru că este gata să discute cu mediul de afaceri în limba intereselor comune.

Factorul cheie pentru dezvoltarea afacerilor și pentru sosirea investitorilor serioși, specificat de Vasile Chirtoca, ar fi stabilitatea politicii fiscale și natura pe termen lung a „regulilor jocului”.
„Trebuie să fim conștienți că Moldova interesează puțin investitorii străini din mai multe motive. În aceste condiții, numai stabilitatea și stimulentele pe termen lung pentru dezvoltarea afacerilor, garanțiile pentru investitori, indiferent de guvernul care este la putere, sînt acele principii de bază care vor permite antreprenorilor locali să investească în noi proiecte și să își dezvolte afacerea, iar companiile străine să se stabilească pe piața din Moldova”, a subliniat omul de afaceri.
Potrivit acestuia, totuși, este la fel de important ca Guvernul să identifice corect prioritățile cheie de dezvoltare și să creeze condiții pentru implementarea accelerată a acelor măsuri care pot schimba radical paradigma creșterii economice a țării.

„Dacă ar fi să analizăm cu atenție fluxurile de investiții în Republica Moldova, este ușor de observat că companiile străine vin în principal în sectorul serviciilor și al sectorului financiar, precum și industriile axate pe lucrul în externalizarea sau procesarea materiilor prime ale clientului. Acest lucru, de asemenea, nu este rău. Dar astfel de investiții aproape că nu asigură valoare adăugată, nu contribuie la creșterea produsului intern brut și nu asigură creșterea calitativă a economiei țării”, a declarat Vasile Chirtoca.

Leave a Reply