chirtoca climenco 1

Este Vasile Chirtoca împotriva „comunităților ruse”?

Reprezentantul Partidului „Șor” în Consiliul Municipal Chișinău Valeri Climenco a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a venit cu noi acuzații în adresa președintelui Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirtoca, președinte al Companiei DAAC Hermes,. În acest context, i-am cerut dlui Chirtoca să comenteze aceste acuzații.

– Domnule Chirtoca, nu vă plac rușii?

• Sînt creștin și, prin urmare, îi iubesc pe toți, îi tratez fără ură inclusiv acei miei pierduți ai lui Dumnezeu care, în spatele discuțiilor despre binele public și grija pentru copii, își rezolvă problemele personale. În ceea ce privește atitudinea mea față de ruși și Rusia, puteți să întrebați directorii școlilor ruse cărora le-am acordat sprijin și pe care le ajut în continuare, sau amintiți-vă declarațiile mele cu privire la aceste probleme la ședințele Consiliului Municipal, precum și în presă, și veți înțelege. Ce altceva vă mai interesează?

– De ce Vă atacă Valeri Climenco?

• Acum doi ani nici nu-l cunoșteam, niciodată nu i-am purtat și nici nu-i port ură. Cu toate acestea, în cadrul Consiliului Municipal, eu și colegii mei ne opunem categoric oricărei construcții ilegale care încalcă drepturile majorității locuitorilor orașului Chișinău sau distruge mediul de viață al unora dintre ei. Luptăm legal împotriva unor astfel de fenomene, iar tovarășul pe care l-ați menționat s-a dovedit a fi beneficiarul mai multor astfel de proiecte simultan.

– Ce fel de proiecte sînt acestea și de ce este rău, de exemplu, proiectul pentru construirea unui centru cultural pentru copii pe strada Calea Ieșilor, sub egida Congresului Comunităților Ruse?

• Nu doar sprijinim tot ceea ce se construiește pentru copii și în interesul copiilor, dar am inițiat mai multe proiecte de acest gen. Totodată, vedem diferența dintre intențiile declarate și cele adevărate, pe care mieii pierduți ai lui Dumnezeu le ascund cu pricepere în spatele demagogiei și a frazelor pompoase despre „protecția copiilor săraci”. În acest caz, vorbim despre construcția unei clădiri rezidențiale cu 17 etaje în parc, ceea ce este interzis prin lege. Se prevedea că pentru acest bloc va fi construită strada Mesager care va trece prin Parcul „La Izvor”, ceea ce a fost interzis la propunerea noastră. Același tovarăș, fiind membru al Consiliului Municipal de mai multe legislaturi, s-a numărat printre fondatori și beneficiari ai „Ligii de baseball și softball pentru copii”, căreia i s-a transmis, prin Decizia Primăriei municipiului Chișinău nr. 5/17-10 din 21.02.2002 în folosință gratuită peste 2 hectare în zona Circului. Majoritatea covîrșitoare a locuitorilor orașului Chișinău nici măcar nu au auzit de astfel de sporturi și, judecînd după faptul că pe acest loc a fost construită o clădire nearătoasă, probabil că s-a dorit privatizarea terenului pentru acest șopron. Această decizie a fost anulată, de asemenea, la propunerea noastră.

– Probabil că discursul dlui Climenco la conferința de presă este legat de aceste acțiuni ale Dvs.?

• Cred că nu numai de ele. În opinia mea, obiectivul lui de bază a fost promovarea Partidului „Șor” prin discreditarea reprezentanților oponenților din cadrul Consiliului Municipal și ruperea de la Blocul comuniștilor și socialiștilor a voturilor unor alegători de stînga în favoarea acestui partid.

– Sînteți membru al Partidului Socialiștilor?

• Nu, nu sînt membru al acestui partid și nu sînt implicat în politică. Sînt un proiectant profesionist, așa că am intrat în Consiliul Municipal la propunerea conducerii acestui partid doar pentru a ajuta orașul iubit să se recupereze după mulți ani de administrare neprofesionistă.

Leave a Reply