576013

Vasilii Chirtoca: „Trebuie să creezi o atmosferă, ca oamenilor să le placă să lucreze”

Munca îndelungată și eficientă a angajaților într-o companie necesită o selecție atentă a personalului, susținerea acestuia, crearea atmosferei necesare pentru ca oamenilor să le placă să lucreze, să își arate talentele, să realizeze o creștere în carieră.

O astfel de opinie a exprimat președintele DAAC Hermes S.A., președintele Consiliului de Administrație al DAAC Hermes Grup S.A., Vasilii Chirtoca, în cadrul emisiunii lui Pavel Sidorenko „Бизнес-герои нашего времени”.

Răspunzînd la întrebarea prezentatorului cum reușește să aleagă o astfel de ambianță, să selecteze oamenii astfel încît aceștia să lucreze zeci de ani, atât în funcții de conducere, cît și ca angajați obișnuiți, să fie loiali și să nu aibă nevoie nici măcar să fie controlați, Vasilie Chirtoca a explicat că la 23, 24, 25 de ani, mulți oameni care încep o afacere sau să administreze o afacere, se pot dezvolta diferit, sau pot degrada diferit. Mult depinde de colectivele în care nimeresc și de relațiile lor cu primele persoane.

Președintele DAAC Hermes a spus că el a avut experiența de lucru cu conducători foarte serioși și în perioada în care era inginer principal de proiecte la Kentford, el vedea cum era ales personalul, atitudinea față de personal, cum erau sprijiniți oamenii, cum erau ajutați să crească. S-a aceasta s-a dovedit a fi o experiență foarte importantă pentru el.

”Așa că m-am bazat pe această experiență și pe atitudinea profund pozitivă față de toți oamenii. Iubesc toți oamenii, nu-i împart în buni și răi, încerc să nu fiu supărat pe cei care mă telefonează și-mi cer ceva, sau insistă să ne vedem, demult am o atitudine calmă față de aceste lucruri, căci dacă omul are nevoie, nu e nimic strașnic în asta”, a subliniat Vasilii Chirtoca.

Președintele DAAC Hermes a menționat că atunci cînd trebuia să creeze colectivul, să se extindă, la ei veneau oameni conform anunțurilor plasate. Și, desigur, conducerea încerca să vadă ce va vedea persoana peste 10, 15, 20 de ani de viață în cadrul companiei.

”Uneori cineva venea și spunea: „Vasilii Afanasievici, la moment totul e bine, îmi place, vin la lucru cu plăcere, plec de la lucru, dar nu știu ce va fi mai departe. Iată, propun să facem cutare și cutare. Hai să facem!” În unele cazuri aceste propuneri erau acceptate”, spus omul de afaceri.

Potrivit lui, spre exemplu, propunerea lui Igor Scerbinschii de creare a unei afaceri de comercializare Dell, pentru că, compania avea deja experiența de lucru cu IBM.

”Am dezvoltat această afacere și, respectiv, Igor s-a dezvoltat ca persoană care administrează businessul IT. Drept că pe urmă el și-a comercializat cota și acum este partenerul principal și administratorul businessului auto”, a menționat Vasilii Chirtoca.

El a recunoscut că la DAAC Hermes ține foarte mult la atmosfera de colectiv, se străduie să organizeze sărbători. Stabil, le marchează de trei ori pe an. O sărbătoare suplimentară este ziua de naștere a conducătorului companiei. Este deja o parte a tradiției.
”Așa că atmosfera creată în compania noastră, cred, s-a format și datorită oamenilor care veneau la noi, ea contribuie la aceea, că le place să muncească, că vor să muncească. Plus la asta, desigur ne străduim ca oamenii să poată primi o sumă nelimitată de bani, în același timp creăm condiții pentru ca ei să o poată face”, a subliniat președintele DAAC Hermes.

Leave a Reply