primaria_Chisinau

Vasile Chirtoca: Liberalii au intrat în campanie electorală

Membrii fracțiunii Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău vine cu acuzații grave la adresa factorilor de decizie din cadrul Direcției generale educație, tineret și sport, notează Noi.md.

Consilierii liberali, susțin că proiectul privind restructurarea direcției care a fost aprobat de CMC, ulterior a fost modificat.

Potrivit președintelui fracțiunii PL, Ion Cebanu, au fost făcute modificări la punctul cinci din decizie: „Am consultat stenograma și la proiect nu au fost făcute propuneri, doar domana Eugenia (n.r. Eugenia Ceban) a avut o propunere privitoare la șefii adjuncți, dar în proiectul deja aprobat, punctul cinci e cu totul altul. Domnule secretar, cine v-a dat dreptul să băgați în proiectul aprobat ceea ce vreți voi?”, a declarat Ion Cebanu.

Liberalul a cerut implicarea Cancelariei de Stat. De asemenea, ei au solicitat să se încheie această ședință și să fie convocată o nouă ședință și au părăsit sala în semn de protest.

La rîndul său, președintele fracțiunii PCRM și a celor fără de partid, Vasile Chirtoca a propus să se facă o comisie care să verifice această informație.

”Vreau să mă adresez la stimații colegi și la presă, așa se primește că se începe campania electorală și primii au început-o liberalii care 10 ani au distrus Chișinăul și care acum au devenit activi. Propun să formăm o comisie sau să-l rugăm pe domnul secretar și reprezentantul cancelariei de stat să fie verificate. Dar noi avem foarte multe întrebări pe ordinea de zi, această situatție trebuie să o depășim și să lucrăm”, a punctat Chirtoca.

Totodată, consiliera PSRM Eugenia Ceban a cerut ca șefa interimară a DGETS Viorica Negrei să fie concediată, pentru că ea se face vinovată de modificările ulteriore care s-ar fi făcut la proiect.

Drept semn de protest, consilierii liberali au părăsit ședința CMC.

Leave a Reply