chirtocav

Vasile Chirtoca: Îmi pare rău pentru spațiul nostru informațional…

Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău Vasile Chirtoca consideră că autorii unor așa numite bombe informaționale ar trebui să fie pedepsiți în conformitate cu legislația și să suporte pierderi materiale și morale, deoarece activitatea lor destructivă de distribuire a datelor false despre unele sau altele persoane cunoscute în societate este periculoasă, aduce prejudicii, dezorientează oamenii și dăunează țării, informează Noi.md.

Comentînd acuzațiile lansate în adresa sa de fostul deputat român, controversatul politician Cristian Rizea, Vasile Chirtoca le-a calificat drept născocite și mincinoase, menționînd că îi pare rău că în țara noastră au loc astfel de lucruri.

„Îmi pare rău pentru poporul nostru, pentru spațiul nostru informațional, pentru că se întîmplă lucruri interesante – trăim într-o lume ireală. Într-o lume, în care o persoană poate ieși și spune ceva despre cineva, să distribuie în rețelele de socializare, deși acest lucru absolut deloc nu corespunde realității, ca de exemplu în acest caz. Ce urmează? Urmează un anumit efect. În primul rînd, oamenii sînt dezinformați, sînt încărcați cu negativitate, se schimbă conceptele oamenilor despre ceea ce este bun și ceea ce este rău. Despre cei ce muncesc pentru această țară și despre cei care muncesc împotriva ei. În final ei fac concluzii absolut greșite care îi determină să întreprindă unele acțiuni”, a specificat Vasile Chirtoca.

„Spre exemplu, o persoană poate să privească și să spună: „Am votat pentru acest primar, am votat pentru reprezentantul acestei fracțiuni, dar ei s-au adeverit a fi niște nemernici. De ce să rămîn în țara asta, las totul și plec”… Eu cred că aceste „bombe informaționale” au ca obiectiv inclusiv dezorientarea oamenilor, prejudicierea țării, punerea oamenilor în fața unei alegeri confuze, deoarece, dacă nu înțelegi intențiile unor persoane cunoscute în această țară, respectiv nu le crezi. Eu consider că acest lucru este periculos. Cred că ar trebui adoptată o lege, potrivi căreia orice persoană care a spus ceva ar trebui să fie obligată să dovedească acest lucru, și dacă nu este în stare, atunci să suporte pierderi materiale și morale de proporții, inclusiv pînă la intentarea unui dosar penal”, a conchis președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău.

Leave a Reply