Chirtoca_IUVAS_17_1

Vasile Chirtoca: ce a ajutat la demascarea încălcărilor primarului suspendat

Președintele fracțiunii PCRM și al celor fără de partid din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Vasile Chirtoca, consideră că decizia de a demisiona, Dorin Chirtoacă ar fi trebuit să o ia demult.

Potrivit consilierului, primarul suspendat nu ar fi trebuit să participe, în general, la alegerile locale din anul 2015, deoarece „era evident că consilierii, care aveau să acceadă în Consiliul Municipal, vor fi imposibil de manipulat liber împotriva intereselor municipalității”.

„Anume poziția majorității consilierilor a și permis identificarea acelor încălcări, în urma cărora el a demisionat. Totuși, chiar și fără aceste încălcări, Dorin Chirtoacă ar fi trebuit să-și dea demult seama că nu are pregătirea profesională și calitățile personale necesare pentru această muncă dificilă de gospodărire. Cum nu are, de asemenea, cunoștințe, despre orașul său, dar mai ales că nu-l înțelege și nu simte dragoste pentru el”, a declarat președintele fracțiunii PCRM și al celor fără de partid, din cadrul CMC.

Cu toate acestea, Vasile Chirtoca îl consideră pe fostul primar al Chișinăului un tînăr talentat și speră că experiența de viață acumulată de el îi va sugera acele direcții, în care se va putea realiza.

„Totodată, nu-l sfătuiesc să se ocupe de politică”, a rezumat Vasile Chirtoca.

Leave a Reply