08.05.15 Церемония свеч_2

În Chișinău s-a desfășurat acțiunea „Aprinde o lunînare a memoriei” (FOTO)

Lîngă postamentul monumentului Eroilor comsomoliști din Chișinău, pe 8 mai au fost aprinse 1418 de lumînări în memoria victimilor Matelui Război pentru Apărarea Patriei. Acțiunea simbolică a fost desfășurată de organizația „Moldova Tînără” și a întrunit peste 400 de participanți.

La acțiunea tinerilor a aderat și candidatul la funcția de primar general al capitalei Vasile Chirtoca.

„În mai puțin de trei ore va fi o dată remarcabilă pentru noi toți. Exact acum 70 de ani, părinții și buneii noștri au repurtat victorie în cel mai strașnic război al omenirii, au repurtat victorie asupra celei mai odioase forme de divizare a oamenilor. În prezent, noi vedem cum unii politicieni încearcă să divizeze oamenii conducîndu-se după principiul „Dezbină și condu”. Tînăra generație trebuie să conștientizeze care sînt consecințele unor asemenea proiecte politice”, a menționat Vasile Chirtoca în mesajul său.

„Vă mulțumim vouă, tinerilor, pentru că țineți minte faptele eroice ale părinților și buneilor noștri. Voi comemorați trecutul, garantînd prin aceasta că nu veți admite ca așa ceva să se mai repete. Păstrați această memorie în inimile voastre pentru toată viața și transmiteți-o copiilor și nepoților voștri. Vă mulțumim!”, a spus în încheiere Vasile Chirtoca.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply