Chirtoca_liceu_Lomonosov_12-s

Liceenii chişinăuieni doresc ca oamenii să devină mai buni, drumurile mai netede, iar salariile mai mari (FOTO, VIDEO)

Cei mai tineri alegători din capitală au relatat despre modul în care doresc să vadă Chişinăul, la o întîlnire cu Vasili Chirtoca, candidatul PCRM la postul de primar general al capitalei.

Liceenii din clasele superioare sînt deja alegători şi, în pofida faptului că încă sînt copii, aceştia îşi pun întrebări foarte practice de oameni maturi. La o întîlnire cu candidatul la postul de primar general al Chişinăului Vasili Chirtoca, desfăşurată luni, 18 mai, la Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov”, elevii din clasele absolvente au spus de ce le place oraşul natal şi la ce schimbări se aşteaptă în viitorul apropiat.

Copiii îşi doresc o atitudine mai bună de la cei din jur şi cred sincer că majoritatea oamenilor totuşi sînt buni. Ei iubesc oraşul în care s-au născut pentru că aici locuiesc părinţii şi prietenii lor, pentru soarele strălucitor şi străzile verzi şi pentru că aici, în oraşul natal, ca nicăieri în altă parte, se nasc visele la un viitor frumos în viaţă. Liceenii, care au participat la discuţia despre modificările necesare Chişinăului, au vorbit despre necesitatea de a asigura tinerii cu servicii bine plătite: „ca să poată să se întreţină singuri, nu din contul părinţilor”. Ei vor drumuri netede, de calitate: „ca să poată merge normal cu bicicleta”, „rutele transportului public să se schimbe mai rar”, „să nu mai fie ambuteiaje, fiindcă dimineaţa este imposibil să mergi undeva”. Iar doleanţele ca: „să se înceteze românizarea forţată a ţării” şi „fără inegalitate în societate”, arătau de-a dreptul mature.

Vorbind în faţa elevilor şi profesorilor, Vasili Chirtoca a răspuns la întrebări, relatînd bazele strategiei de gestionare a Chişinăului elaborate de echipa lui. Vasili Chirtoca a subliniat că el şi susţinătorii săi consideră că una dintre sarcinile prioritare este de a crea condiţii în care chişinăuienii nu ar mai pleca peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune, ci să dorească să locuiască şi să lucreze în ţara natală: „Ştim cum să facem acest lucru şi sîntem gata să începem din prima zi de după alegeri”, a declarat Vasili Chirtoca, reamintind că votul fiecăruia e important şi că sincer contează pe sprijinul auditoriului.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply