Chirtoca_03

Președintele fracțiunii PCRM din CMC: E timpul să construim la Chișinău hoteluri de rețea bune (VIDEO)

Chișinăul este unica capitală din Europa în care nu există niciun hotel mare de rețea, și a venit timpul să construim hoteluri bune în capitala Moldovei, care să contribuie și la dezvoltarea turismului.

Acest fapt a fost menționat de către președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără partid din Consiliul Municipal Chișinău, Vasile Chirtoca, invitat la emisiunea „Mediul urban“, de pe canalul Accent TV, relatează Noi.md.

El a spus că în capitala Moldovei este hotelul Radisson Blu Leogrand, dar el nu aparține unei rețele mari și activează pe bază de franciză.

Consilierul municipal a subliniat că mulți dintre turiștii occidentali răsfățați călătoresc prin lume, fiind clienți ai unor rețele hoteliere, și se adresează la centrele turistice ale rețelei respective pentru acordarea sprijinului deplin în organizarea diverselor excursii.

Chirtoca s-a plîns de faptul că în Republica Moldova, din păcate, nu există încă rețele hoteliere mari, în timp ce la Tbilisi, Erevan, Baku și în capitalele altor țări din CSI au fost construite o mulțime.

Potrivit lui, sarcina autorităților e să se întîlnească cu proprietarii marilor rețele hoteliere, să ajute la selectarea unui teren pentru cumpărare, să susțină activitatea în țara noastră.

Președintele fracțiunii municipale consideră că în Moldova pot fi găsiți bani pentru construirea unor hoteluri mari, cu condiția promovării de către Banca Națională a unei politici financiare corecte, care necesită corectări majore.

Vorbind despre perspectivele de dezvoltare a turismului la Chișinău, Vasile Chirtoca a subliniat că capitala Republicii Moldova se află într-un loc foarte interesant și deține multe artefacte ale culturilor antice din lume.

„Depozitele muzeelor noastre sînt pline de artefacte milenare – oale unice, broșe de argint, monede de aur, trebuie doar cineva să se ocupe de asta. În plus, este interesant faptul că tot orașul Chișinău este situat pe cariere subterane. Sub pămînt se află pivnițe vechi încă de pe timpurile premoldovenești, moldovenești, turce. Ele trebuie dezgropate și transformate în locuri turistice. Există lucruri care stau la suprafață”, a remarcat Vasile Chirtoca.

Leave a Reply