Chirtoca_Colegiul_de_transport_10

Unii se grăbesc să mă boteze în Chirtoacă (FOTO, VIDEO)

„Colegiul de Transporturi din Chișinău are relații vechi cu holdingul DAAC Hermes și președintele acestuia în tot ce ține de transportul auto și metodele avansate de deservire, reparația și exploatarea tehnicii. Vasili Chirtoca întotdeauna ne-a ajutat”, a spus directorul Colegiului, Boris Rusu, care a reprezentat colectivul la întîlnirea cu Vasili Chirtoca, candidatul la postul de primar general al capitalei din partea PCRM.

Vasili Chirtoca și-a început prezentarea programului de administrare a municipiului povestind despre sine. El a menționat că prima oară rudele lui au fost menționate în cronicile din secolul XVII, în regiunea orașului Galați, unde un oarecare Chirtoc avea o moară: „Țin să accentuez că unii se grăbesc să mă boteze în Chirtoacă, dar în satul de baștină al părinților mei nu a fost nici un Chirtoacă, au fost două familii cu numele Chirtoca și una cu numele Chirtoc, a explicat în glumă Vasili Chirtoca, care îl consideră pe actualul primar general drept o rudă îndepărtată, care și-a pierdut demult relațiile cu familia adevărată.

Vasili Chirtoca a povestit despre motivele care au stat la baza deciziei de a candida la postul de primar al capitalei: „Iubesc foarte mult Chișinăul nostru. Anume acest lucru a fost principalul motiv – să aduc folos orașului în care am locuit cea mai mare perioadă din viața mea, mi-am crescut feciorii, mi-am făcut cariera și afacerea”.

În procesul de administrare a municipiului, Vasili Chirtoca și echipa sa vor pune principalele accente asupra îmbunătățirii imaginii orașului în viziunea locuitorilor și, în special, a tinerilor specialiști:

„Nu este secret că majoritatea tinerilor care își încheie studiile la colegiile și instituțiile de învățămînt superior intenționează să plece din țară în căutarea unei vieți mai bune. Și nimeni nu va numi situația creată drept una corectă sau favorabilă. Noi ne-am trasat un obiectiv clar – să creăm toate condițiile pentru ca tinerii specialiști să vadă o perspectivă și posibilitate de a trăi, munci cu demnitate și a crea familii aici – în Patrie”, a menționat Chirtoca.

Businessmanul a precizat că unul dintre cele mai importante puncte ale acestui program va fi susținerea multilaterală a instituțiilor de învățămînt din capitală. De asemenea, Chirtoca a povestit celor prezenți despre intenția de a institui pe lîngă municipiu o companie mare de ipotecă care să acorde tinerilor specialiști credite pentru procurarea locuințelor pe termen lung – 25-30 de ani, cu o dobîndă de 7 la sută.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply