Chirtoca_universitatea_tehnica_09

Timp de trei-patru ani vom asigura un trai decent la Chișinău (FOTO,VIDEO)

Principalul obiectiv al candidatului la postul de primar general al Chișinăului din partea PCRM Vasili Chirtoca este să-i convingă pe tinerii specialiști să renunțe la căutarea unei vieți mai bune în străinătate. O discuție în acest sens a purtat Dlui cu studenții facultăților Urbanism și Arhitectură și Inginerie Economică și Business ale Universității Tehnice a Moldovei.

„Știu că majoritatea din voi intenționează să-și încheie studiile și să plece imediat în străinătate. Rusia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania – geografia de distribuție a națiunii moldovenești prin lume este una amplă. Dar mai ştiu că dacă în ţară vor fi create condiții normale de viață, începînd cu capitala,Chișinăul, majoritatea celor care doresc acum să plece vor prefera să rămînă în Patrie”, a spus Vasili Chirtoca, adresîndu-se studenților.

El a chemat tinerii să ajute la ruperea cercului vicios: bugetul este permanent deficitar, iar cei care trebuie să-l completeze – cei mai ingenioși, capabili și inteligenți, pleacă să achite impozitele în străinătate: „Vom acționa foarte rapid, deoarece înțelegem că tineretul nu dorește să aștepte – a menționat Chirtoca. –Timp de trei-patru ani vom crea posibilități pentru procurarea locuințelor și îi vom întoarce Chișinăului statutul de oraș modern și amenajat, în care tinerii vor dori să trăiască, să-și creeze familii și să educe copiii”, a specificat candidatul.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

 

Leave a Reply