Chirtoca_universitatea_educatie_fizica_32

Sportul va deveni pentru tineri cea mai bună alternativă la alcool și droguri (FOTO, VIDEO)

Candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei Vasili Chirtoca, s-a întîlnit cu studenții și profesorii de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Candidatul le-a relatat despre primii pași pe care îi va întreprinde în calitate de primar.

Vasili Chirtoca este o persoană cunoscută la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS). Fiind maestru al sportului și președinte al Federației de Box din Moldova, dar și un cunoscut mecenat, Vasili Chirtoca nu doar îi vizitează des pe studenții și profesorii de la USEFS, dar și le-a oferit în repetate rînduri asistență și suport, de aceea candidatul la funcția de primar al capitalei a fost întîmpinat cu aplauze, care în această zi au fost din abundență.

„Noi trebuie să le oferim tinerilor o alternativă la alcool și droguri. Sportul ar putea deveni această alternativă, de aceea este necesar de construit și amenajat un număr suficient de săli de sport, bazine și terenuri”, a spus Vasili Chirtoca.

Participanții la întîlnire s-au arătat interesați de soarta fostului stadion republican. Candidatul la funcția de primar a explicat că la Chișinău neapărat va fi construit un stadion. Iar pe locul fostului stadion republican din centrul Chișinăului trebuie construit un Palat al sporturilor multifuncțional, care va asigura majorității locuitorilor capitalei acces nonstop pentru practicarea sportului.

„Unii funcționari spun că ideea este bună, însă palatul sporturilor trebuie construit în altă parte. Însă acest edificiu trebuie construit anume aici”, a subliniat Vasili Chirtoca. „În acest loc întotdeauna a existat un obiect sportiv și chișinăuienii s-au obișnuit cu acest lucru. Aici este asigurat accesul transportului public, fapt care la fel va contribui la accesul orășenilor la obiectele sportive și antrenamente”.

„Scopul meu strategic este de a transforma capitala într-un oraș curat și modern, în care locuitorii să fie fericiți”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Referindu-se la activismul electoral, Vasili Chirtoca a menționat că nu dorește să aiba faimă de populist, de aceea va începe realizarea planului său de restabilire și dezvoltare a orașului după victoria în alegerile din 14 iunie. „La una dintre întreprinderile noastre – «Agromașina» – demult a fost elaborat proiectul unui tip de teren sportiv, pe care le vom construi pretutindeni. Mai multă lume îmi sugerează să construim vreo două terenuri de acest fel înainte de alegeri pentru a cîștiga voturi. Dar nu doresc să fac acest lucru. Nu doresc să am faimă de populist. Voi începe să muncesc asupra orașului nostru imediat după victoria în alegeri”, a declarat candidatul PCRM la funcția de primar al Chișinăului.

În încheiere, Vasili Chirtoca a oferit în dar bibliotecii universitare o culegere de piese și melodii moldovenești, editată recent de holdingul „DAAC Hermes”.

Această prezentare necesită JavaScript.

2 Comments

  • Колька

    одна паршивая овца портит стада, примерно и так с площадками детским, бомжи или агрессивные подростки или кто еще., выламывают и утаскивают части тренажеров или других общих спортивных снярядов, если бы стояли камеры наблюдения и связанные с местными отделения полиции, если по городу обязать магазины устанавливать наружное наблюдение, преступности однозначно было бы меньше, из страха быть пойманными, но по другому они и не понимают, а простым людям нечего бояться.

    Бассейн молдова разрушен, бассейн Юность убит, и школа бокса ,где я в юности занимался ,тоже разломан спортзал Юность, Юность прогиграла суды застройщикам , бассейн Локомотив спортивный убит. велосипедные дорожки убоги и это не дорожки, и зря потраченная краска, город вообще без разметки, водители в напряжении ездят по городу.

  • Колька

    быстро , но с ошибками написал , нет возможно постредактирования, к сожалению

Leave a Reply