sidorenko

Profesorul Sidorenko: La putere trebuie să vină tehnocrați și manageri profesioniști (VIDEO)

Directorul Institutului de Inginerie Electronică şi Nanotehnologii „D. Ghiţu” (IIEN) al Academiei de Științe a Moldovei, Anatolie Sidorenco, a împărtășit portalului NOI.md viziunea sa asupra mersului campaniei electorale.

„Nu vom reuși să ridicăm țara și să obținem schimbări, dacă la toate nivelurile puterii nu vor ajunge tehnocrați și manageri profesioniști, care posedă cunoștințe și au experiență în realizarea proiectelor, consideră profesorul Sidorenco. Dintre toți candidații care au susținut întîlniri electorale cu colectivul Academiei de Științe, cea mai bună impresie a creat Vasili Chirtoca. El dispune de toate calitățile necesare. Fără îndoială, este un om al faptelor, în al cărui spate se află reușitul proiect al holdingului DAAC-Hermes”, a spus savantul.

De asemenea, Anatolie Sidorenco este impresionat de ideea declarată de Vasile Chirtoca privind necesitatea restabilirii cît mai rapide a abordării științifice în administrarea și dezvoltarea municipiului.

„Este puțin probabil că fără cercetări științifice și implementarea intensă a noilor inovații vom reuși să construim Moldova modernă, cu atît mai puțin – integrată în Europa. Institutul pe care îl conduc de nenumărate ori a apelat la actuala conducere a orașului, solicitîndu-i implementarea proiectelor inovațiilor noastre în gospodăria urbană. Însă nu am fost înțeleși. Acele puține inovații ale proiectelor intelectuale pe care am reușit să le implementăm pînă acum sînt practic o inițiativă personală bazată pe entuziasm. Situația trebuie schimbată”, a punctat Anatolie Sidorenko.

Leave a Reply