Chirtoca_Viorica_35_s

Noi trebuie să formăm un cluster economic mare în care întreprinderile moldovenești se vor completa reciproc (FOTO, VIDEO)

Această idee conducătorul holdingului „DAAC Hermes”, candidatul la funcția de primar general al Chișinăului Vasili Chirtoca a discutat-o cu membrii Clubului Tinerilor Businessmeni. Peste 40 de participanți la întrevedere au venit la fabrica „Viorica Cosmetic” pentru a se familiariza cu procesele tehnologice inovaționale, lansate sub conducerea lui Vasili Chirtoca, dar și pentru a face cunoștință cu programul de administrare a municipiului al candidatului.

În timpul excursiei la fabrică tehnologul întreprinderii le-a povestit vizitatorilor despre activitatea companiei, în particular, despre noua linie de produse pentru copii care este lansată sub brandul „Bebeluși”.

În cadrul discuției cu Vasili Chirtoca accentul a fost pus pe necesitatea susținerii producătorilor autohtoni. „Este necesar de format un cluster național mare de întreprinderi care se vor susține reciproc, asigurînd, astfel, posibilitatea creșterii generale”, a propus Vasili Chirtoca. „Toate comenzile trebuie să fie executate de întreprinderi autohtone, nu străine”, a menționat candidatul la funcția de primar al capitalei.

Vasili Chirtoca a invocat faptul că în țara noastră există un număr mare de specialiști calificați și întreprinderi capabile să producă mărfuri și servicii de calitate: „De ce să cumpărăm mărfuri, inclusiv produse alimentare pentru elevi, peste hotare. De ce nu am putea să le producem noi”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Prezentîndu-și programul de administrare a municipiului Chișinău, Vasili Chirtoca a demonstrat complexitatea acestuia. Toate problemele capitalei sînt împărțite în două categorii: cele care pot fi soluționate operativ și cele care necesită investiții substanțiale și timp. Vasili Chirtoca a promis să realizeze majoritatea prevederilor programului său în trei-patru ani. Echipa lui Vasili Chirtoca consideră că cea mai importantă sarcină este crearea condițiilor pentru a stopa exodul tinerilor specialiști din țară.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply