Chirtoca_CNAS_04

Nimeni nu va înțelege proiectele sociale mai bine ca angajații Casei Naționale de Asigurări Sociale (FOTO, VIDEO)

Întrevederea electorală cu colectivul Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) candidatul PCRM la funcția de primar general al Chișinăului, Vasili Chirtoca, a dedicat-o dezbaterii problemelor sociale din programul său de administrare a municipiului.

„Sînt convins că nimeni nu va înțelege proiectele sociale incluse în programul nostru de administrare a capitalei mai bine ca angajații Casei Naționale de Asigurări Sociale”, a menționat Vasili Chirtoca. Candidatul la funcția de primar general le-a povestit celor prezenți că sectorul social al programului, în opinia lui, este cel mai important: „Noi am împărțit toate proiectele municipale în două părți: cele care pot fi realizate operativ, în baza mijloacelor bugetare și cele care necesită investiții considerabile și timp. Majoritatea problemelor sociale le vom soluționa în trei-patru ani. Este un lucru foarte important, deoarece scopul nostru este să stopăm exodul continuu al tinerilor specialiști peste hotare”, a subliniat candidatul la funcția de primar general.

Vasili Chirtoca a relatat că echipa condusă de el planifică să creeze o companie ipotecară municipală pentru creditarea tinerilor specialiști pe o perioadă de 25-30 de ani, cu o rată anuală a dobînzii de 7%. Un alt proiect se referă la transportul public gratuit în capitală.

„Este un proiect realizabil. Vom începe, bineînțeles, cu revenirea la sistemul de facilități în transport pentru pensionari. Ei nu vor mai fi nevoiți să stea în rînd după nu se știe care cartele sau compensații bănești mizere”, a subliniat candidatul la funcția de edil al capitalei. Concomitent, în sectoarele și suburbiile oraşului vor fi create întreprinderi specializate care vor fi responsabile de salubrizarea și menținerea curățeniei pe străzi, în curți și parcuri, dar și de asistența socială cetățenilor: „Persoanele în vîrstă și cele solitare nu vor mai trebui să se adreseze nu știu unde și să-și aștepte rîndul, pentru că noi înşine vom veni în ajutorul acelora care au nevoie”, a promis Vasili Chirtoca.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply