Chirtoca_MedPark_ (14)

Demagogia iresponsabilă

Un demnitar de stat profesionist trebuie să știe să răspundă pentru cuvintele și faptele sale. În afară de aceasta, este foarte important ca poporul moldovenesc să înțeleagă ce scop urmăresc politicienii angajați de ei atunci cînd lansează declarații, ce legătură au ele cu interesele statului, pe care acești oameni au jurat să-l servească.

Declarațiile ministrului Apărării, Anatol Șalaru,  precum că scopul activității lui și al Partidului lui este aderarea Republicii Moldova la NATO, în cel mai bun caz ar putea fi calificate drept pălăvrăgeală, dacă acest lucru nu ar fi atît de periculos. Omul, proprietatea și afacerile căruia se află în țara vecină, fiind totodată cetățeanul ei, nu a comunicat viziunea sa asupra realizării planurilor de aderare a Moldovei la NATO. Evident că aceste planuri, coordonate, potrivit lui, cu actualul Președinte, există. Atunci el sau dl Timofti ar trebui să ne comunice planurile lor în detalii, deoarece acest lucru ne privește pe toți! Acest ministru nu ne-a comunicat, de asemenea, dacă a ținut cont de următoarele circumstanțe:

  • Ce să facem cu Constituția, în care se stipulează exact statutul de neutralitate a Moldovei? Sau el s-a înțeles cu alți cetățeni ai statului vecin – membri ai Curții Constituționale a RM referitor la următoarea interpretare liberă a Legii Fundamentale?
  • În ce mod va fi reintegrată țara cu Transnistria, dacă vom fi membrii NATO?
  • Ce să facem cu majoritatea populației care se pronunță împotriva aderării țării la orice bloc militar?
  • Care va fi reacția Rusiei, care are în Transnistria o armată, cantități enorme de muniții și ale căreia poziții se consolidează în mediul establishment-ului politic moldovenesc? Ele se întăresc pe fundalul politicii iresponsabile a partidelor similare PL, care își acoperă activitatea antistatală cu ritorica proeuropeană și prind pești pe apă tulbure. Oare chiar Occidentul nu observă acest lucru?
  • Nu sînt oare capabile astfel de declarații și politica promovată în această direcție să provoace un incendiu similar celui ucrainean?
  • Ce să facă majoritatea populației care își dorește să trăiască și să muncească în pace în țara sa și nu va putea s-o „șteargă” ca și Șalaru la București în cazul tensionării situației?”.

Reprezentanții acestui Partid, adică liberalii, în mod clar și consecvent distrug totul cu ce ocupă în posturile publice: sistemul apărării, educația și sportul, silvicultura, transportul, capitala Moldovei. Ei nu au succese în dezvoltarea țării. Totuși, acești băieți se acoperă activ cu demagogia și ritorica proeuropeană a liderilor săi, ceea ce li permite să prindă în plasele lor o parte din electorat. Mie îmi pare că electoratul liberal, în rîndurile căruia sînt mulți tineri, ar trebui să privească mai atent cu cine ei vor vota, ce au făcut acești oameni pentru țara lor, unde se află bunurile lor, pentru cine ei muncesc și în ce măsură activitatea lor corespunde intereselor majorității populației Moldovei?

One Comment

  • Людмила

    Весьма сомнительно, что „либеральным избирателям, среди которых много молодёжи”, знакомо такое простое и вечное понятие, как патриотизм. Они , пренебрежительно прищурясь, смотрят на Молдову и широко раскрытыми глазами на Запад, как на единственно возможный образец цивилизационного развития…

Leave a Reply