Chirtoca_Filarmonica_10

Chișinăul nu va mai putea rezista, pur şi simplu, încă unui mandat cu o asemenea administrare (FOTO,VIDEO)

Necesitatea unificării forțelor pentru salvarea Chișinăului și întoarcerea orașului imaginii de „floare din piatră”, uitînd de disensiuni și preferințe politice – aceste subiecte au fost abordate de candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, în cadrul întîlnirii cu alegătorii care a avut loc în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Vasili Chirtoca le-a povestit celor adunați despre legătura sa în timp cu Chișinăul și dragostea față de capitala noastră: „Iubesc nespus de mult Chișinăul. Îmi plac parcurile și lacurile orașului, ansamblurile arhitecturale proiectate și construite pentru un trai confortabil și sănătos. Însă deja de cîțiva ani orașul nostru degradează. În oraș nu se soluționează nicio problemă, nimeni nu se interesează de părerea și doleanțele chișinăuienilor, ecologia urbei se distruge consecvent. Chișinăul, pur și simplu, nu va mai putea rezista, pur şi simplu, încă unui mandat cu o asemenea administrare”, consideră Vasili Chirtoca.

Candidatul la funcția de primar general a amintit că ansamblurile arhitecturale ale străzilor orașului sînt distruse de construcțiile necontrolate care încalcă normele legale, suprafața spațiilor verzi din Chișinău s-a micșorat cu 15% în ultimii ani, epurarea apelor de canalizare se efectuează într-un ciclu incomplet, ceea ce contribuie la poluarea apelor subterane, iar contractele pentru realizarea diferitor lucrări le sînt oferite companiilor străine.

„O asemenea putere trebuie schimbată în totalitate și cît mai rapid”, a conchis Vasili Chirtoca, îndemnînd oamenii adunați să renunțe la pretențiile reciproce, să uite de preferințele politice și să-și unească eforturile pentru restabilirea Chișinăului și revenirea orașului la o viață decentă.

Prezentîndu-și programul de administrare a municipiului, Vasili Chirtoca s-a axat pe proiectele principale: programele sociale, reabilitarea parcurilor și spațiilor verzi, dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii transportului și drumurilor.

Vasili Chirtoca i-a convins pe cei prezenți că sînt probleme care pot fi soluționate doar printr-o organizare corespunzătoare, în trei-patru ani. „Vom acționa foarte rapid. Tinerii nu pot aștepta, iar sarcina noastră principală este să rupem cercul vicios și să convingem tineretul că e mai bine să trăiești, să-ți întemeiezi o familie și să-ți educi copii aici, în Patrie”, a subliniat candidatul la funcția de primar general al capitalei.

Vasili Chirtoca le-a povestit oamenilor despre intenția lui de a crea în capitală o companie municipală de ipotecă, care va credita locuitorii pe o perioadă de 25-30 de ani, cu o rată a dobînzii de numai 7% anual.

În sectoarele orașului și suburbii vor fi create întreprinderi specializate care vor fi responsabile de salubrizarea și menținerea curățeniei pe străzi, în curți și parcuri, dar și de asistența socială a persoanelor solitare în etate.

„Avem cunoștințe și experiență. Noi înțelegem ce și cum trebuie de făcut. Știm cu exactitate de unde să găsim mijloace pentru realizarea celor planificate”, a subliniat Vasili Chirtoca.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

One Comment

  • Василова Ирина

    Спасибо Василию Афанасьевичу за обращенное внимание на экологические вопросы,которые в первую очередь влияют на культуру и здоровье человечества! Считаю одной из важнейших задач: очищение и восстановление парковых зон(озеленение -путём высадки ценных пород главным образом,чистка водоёмов био-методами, наличие туалетов, восстановление архитектурных построек.
    Со своей стороны готова участвовать в реализации этих вопросов!

Leave a Reply