Chirtoca_PMAN_25

Chișinăul are nevoie de un complex sportiv multifuncțional (Foto, Video)

În Republica Moldova sînt necesare mai multe acțiuni de popularizare a sportului și a modului sănătos de viață. De această părere este președintele Federației de Box, Vasili Chirtoca, care a participat astăzi la evenimentele prilejuite Zilei Olimpice. Sărbătoarea a fost marcată în centrul capitalei și a reunit sute de sportivi și amatori ai sportului din toată țara.

„Principalul lucru care s-a păstrat la noi sînt antrenorii buni, cărora trebuie să le recunoaștem deplin meritele. Avem însă probleme organizatorice, de popularizare a sportului, de atragere a tinerilor în acest domeniu. De asemenea, sînt distruse multe terenuri sportive, e nevoie de renovarea lor, dar și de construcția unor baze sportive. Demult trebuia de construit în Chișinău un palat sportiv multifuncțional. Nu avem un stadion republican, e nevoie ca această infrastructură să fie dezvoltată. Din păcate nu se ajung bani, dar această problemă poate fi rezolvată. E nevoie de oameni care să știe cum să ridice economia, pentru a atrage aceste investiții”, a menționat Chirtoca.

Președintele Federației de Box i-a încurajat pe sportivii moldoveni să nu renunțe la practicarea sportului. ”Sportul îl întărește pe om. Cum se spune «într-un corp sănătos, o minte sănătoasă»”, a punctat Vasili Chirtoca.


Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply