Chirtoca_Natalia_Gheorghiu_21

Chirtoca știe cum să rețină tineretul în țara natală (FOTO, VIDEO)

Elevii Liceului Teoretic „Natalia Gheorghiu” au discutat săptămîna curentă nu doar despre pregătirea către examenele de absolvire, ci și referitor la viitorul orașului natal. De faptul cum va fi el depinde și decizia liceenilor-absolvenți de a rămîne în această țară sau de a pleca la studii și să muncească pentru economiile altor țări. La invitația administrației Liceului absolvenții au fost vizitați de candidatul la postul de primar general al capitalei Vasili Chirtoca.

Interesîndu-se de pregătirea absolvenților către examenele de bacalaureat, Vasili Chirtoca le-a urat succese și i-a îndemnat să creadă în propriile forțe și cunoștințe. Familiarizînd tinerii alegători cu bazele programului său de gestiune a orașului, Vasili Chirtoca a accentuat politica pentru tineret. „Scopul nostru principal este să obținem stoparea refluxului tineretului în străinătate, a menționat candidatul. Da, noi știm că mulți dintre voi, cu regret, doresc să plece din țară în căutarea unei vieți mai bune. Dar noi mai știm că dacă vor fi create condițiile pentru ca tinerii specialiști să fie siguri că vor găsi un serviciu interesant și vor fi asigurați cu condiții demne de trai, majoritatea acelora care intenționează acum să plece nu vor fi împotriva să rămînă în Patrie”.

Vasili Chirtoca a menționat că el și colegii lui înțeleg că tinerii nu doresc să aștepte. „De aceea vom fi nevoiți să acționăm rapid și să realizăm majoritatea punctelor programului pentru tineret timp de trei-patru ani, nu mai tîrziu”, a specificat candidatul. Unul din principalele puncte, prevăzute anume pentru a reține tineretul în capitală, este crearea unei companii municipale de ipotecă care va acorda credite pe termen lung – 25-30 de ani pentru procurarea locuințelor, cu o dobîndă de 7 la sută anual. De asemenea, se preconizează să fie întreprinse numeroase măsuri pentru dezvoltarea și menținerea infrastructurii sportive orășenești.

Solicitat să răspundă la întrebarea privind combaterea corupției în instituțiile de învățămînt superior, Vasili Chirtoca a spus că, în pofida faptului că aceste instituții nu se află în subordinea Primăriei, el intenționează să contribuie multilateral la îmbunătățirea imaginii instituțiilor de învățămînt superior din Chișinău, inclusiv susținîndu-le și coordonînd activitatea de combatere a corupției: „Dar vom începe eradicarea corupției de la Primărie și obiectele de gospodărire orășenească, a menționat Chirtoca. Și vom iniția aceste lucrări deja din 15 iunie, în următoarea zi, după ce vom cîștiga alegerile”.

La finalul întîlnirii Vasili Chirtoca a oferit în dar bibliotecii școlare cîteva exemplare de cărți, editate recent de Compania DAAC-Press: o culegere de cîntece moldovenești și cartea despre agricultura ecologică după metoda lui Sepp Holzer.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply