Chirtoca_02_1

Liberalii pregătesc o nouă „bombă”

Trebuie de construit drumuri? Trebuie!

Trebuie de construit drumuri locale? Trebuie!

Drumurile bune au efect economic rapid? Nu. Acest efect este indirect și se manifestă treptat, pe parcursul a zeci de ani.

Pot fi contractate credite pentru construcția drumurilor? Bineînțeles, dacă aceste credite sînt oferite pe o perioadă nu mai mică de 25 de ani, cu perioadă de grație nu mai mică de 10 ani și o rată a dobînzii nu mai mare de 0,5-1%.

Ce se poate spune despre liberali, care controlează Ministerul Transporturilor, care încearcă să obțină de la Banca Mondială un credit în mărime de 80 de milioane de dolari SUA pe o perioadă de doar 5 ani?

ORI ei sînt neprofesioniști, ori nu înțeleg ce fac!

ORI înțelegînd că mîine vor fi înlăturați din următoarea coaliție de guvernare ei doresc să profite de moment, să obțină urgent creditul și să-l repartizeze. Să-l repartizeze corect și fără elemente de corupție? Fără a obține dividende politice și repartizînd banii doar acolo unde la putere sînt liberalii? Este clar că acești bani vor fi rapid cheltuiți, iar mai departe să-și bată capul noua putere.

ORI ei în cele „mai bune” tradiții ale acestui partid (cu cît e mai rău, cu atît e mai bine) intenționat sufocă economia moldovenească și atrag Republica Moldova în capcana datoriilor, pentru a lipsi țara noastră în totalitate de independență politică.

Consider că toate aceste versiuni au dreptul la existență.

Acest dezmăț trebuie oprit și există speranța că noua „bombă” a liberalilor nu va trece în Parlament, iar pentru drumurile locale vor fi găsiți bani în Fondul rutier sau vor fi contractate credite în condiții avantajoase.

Leave a Reply