Chirtoca_ipn_md

Cei de la Primărie fie iau mită, fie administrează orașul în interes personal (Video)

Haosul instaurat în capitală pe parcursul ultimilor ani are două explicații, susține candidatul PCRM la funcția de primar general al Chișinăului, Vasile Chirtoca. Potrivit acestuia, funcționarii de la Primărie fie iau mită, fie sînt oameni absolut neprofesioniști, care administrează municipiul exclusiv în interese proprii. Declarații în acest sens au fost făcute de omul de afaceri astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

„Cei de la conducerea Primăriei se jură cu nu au luat și nu vor lua mită. Da, probabil nu au luat mită, dar atunci explicați-mi următoarele lucruri: de ce în parcuri și scuaruri se ridică construcții ilegale, și situația s-a agravat în ultimii opt ani, de ce spațiile verzi s-au redus cu 20 la sută, de ce se nu se respectă Planul general de dezvoltare a Chișinăului? Peste tot unde trebuie și unde nu trebuie se construiesc benzinării, care creează disconfort locuitorilor municipiului. Orașul este împînzit de chioșcuri și panouri publicitare. Locuitorii blocurilor locative trăiesc cu frica în sîn de teamă că în preajma locuințelor lor iar se va construi ceva”, a menționat Chirtoca.

Candidatul PCRM s-a referit și la problema înstrăinării ilegale a terenurilor municipale, prin intermediul hotărîrilor judecătorești, care, în mod suspect, nu sînt contestate de municipalitate. Potrivit acestuia, majoritatea loturilor de pămînt ajung în proprietatea membrilor Partidului Liberal.

„Probabil că cei de la Primărie nu iau mită. Noi îi credem. Dacă nu ai fost prins, nu poți fi numit hoț. Dar sînt două explicații pentru starea de haos în care se află capitala. Fie iau mită, fie sînt oameni care nu știu ce fac, care sînt absolut neprofesioniști și care administrează orașul nu în interesele locuitorilor, dar în interes personal”, a conchis Chirtoca.

One Comment

  • Olga

    80 % служащих Примарии надо отправить в отставку– им до конца жизни хватит за что прожить, а народ позорить своей бесхозяйственностью хватит! К нам приезжают люди со всего мира–и просто стыдно за державу….

Leave a Reply