Chirtoca_Sala_cu_orga_20

Businessul are nevoie de stabilitate (FOTO, VIDEO)

„Sînt absolut convins că, pentru dezvoltarea businessului mic și mijlociu, nu este nevoie de trăncăneală, ele trebuie lăsate să se dezvolte liber, fără impedimente”, a spus candidatul la postul de primar general al Chișinăului, Vasili Chirtoca, în cadrul unei întîlniri cu activiștii PCRM, care a avut loc pe 19 mai în Sala cu Orgă.

Solicitat să răspundă la întrebarea unui participant la întîlnire privind măsurile ce se prevăd pentru susținerea businessului mic, Vasili Chirtoca a spus: „Din momentul dobîndirii independenței, majoritatea politicienilor din țară fac business micro, mic și mijlociu. Sînt absolut convins că pentru dezvoltarea businessului mic și mijlociu nu este nevoie de trăncăneală, ele trebuie lăsate să se dezvolte liber, fără impedimente”. Vasili Chirtoca a menționat că este împotriva licențelor și autorizațiilor în regim de urgență și nu va lupta cu „gheretele și tarabele”.

„Cînd voi ajunge la putere în capitală, businessul va obține o singura autorizație, pe întregul termen de existență. Businessul are nevoie de stabilitate. Businessmanul va investi numai dacă va ști sigur ce va fi cu afacerea lui mîine. Evident că gheretele reprezintă atributul unei republici bananiere, dar și ele constituie investiții și noi nu avem nici un drept să-i lipsim pe oameni de bucata de pîine, pe care ei o cîștigă pentru familiile lor în orașul natal. De aceea nu vom lupta cu gheretele, ci pur și simplu vom muta punctele de vînzare în centrele comerciale din sectoare, a căror construcție va fi inițiată imediat după ce vom cîștiga alegerile din 14 iunie”.

Unul dintre activiști l-a întrebat pe candidat despre politica de tineret preconizată. „Puterea ne sugrumă prin intermediul impozitelor, nu ne oferă posibilități pentru creșterea personală și asigurarea unui trai demn”, a menționat activistul. Vasili Chirtoca a replicat că tinerii specialiștii inteligenți și curajoși, cu idei de dezvoltare a gospodăriei urbane vor fi acceptați în primăria renovată și Consiliul Municipal al Chișinăului cum s-ar spune „fără rînd”. El a precizat că la realizarea proiectelor de extindere și susținere a infrastructurii orășenești prioritatea se va acorda companiilor naționale.

Trecînd în revistă planurile de renovare a Primăriei, candidatul la postul de primar general al capitalei Vasili Chirtoca s-a oprit separat la chestiunea privind selectarea cadrelor administrative: „Dacă birocratul nu iubește oamenii, cu cît el este mai inteligent, cu atît este mai periculos. De aceea, în posturile de funcționari vor fi numiți cei mai buni și capabili. La astfel de persoane niciodată nu vor apărea bănuiala că dacă nu faci nimic, nici nu ai pentru ce să fii certat”, a menționat Vasili Chirtoca. Candidatul la postul de primar a specificat că în orice gen de activitate sarcinile trebuie să fie trasate corect, clar și corespunzător”.

Răspunzînd la întrebarea privind preferințele politice, deoarece în orice caz primarul general nu va reuși să se eschiveze de la viața politică a țării în favoarea proiectelor pur gospodărești, Vasili Chirtoca a specificat că se consideră adept al menținerii statutului de neutralitate al Moldovei: „Ideea privind neutralitatea este una bună și reală, ne vom conduce de ea. În afară de aceasta, vreau să subliniez, ca să fie clar, că doar partidele și mișcările care nu au idei și proiecte manageriale pun la temelie factorul politicii externe”, a spus candidatul PCRM la postul de primar general al capitalei.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

One Comment

  • Колька

    любой полностью честный бизнес давно на свалке истории молдовы, бизнес давят , выедая всё что он с трудом зарабатывает, сложно понимаю как можно выжить при молдавском законодательстве соблюдая все правила.
    ЗЫ- это я еще без матов писал , делал вид культурного из себя по этой теме.

Leave a Reply