Chirtoca_parc_troleibuze_1_ (6)

Birocrații din Primăria și preturile capitalei vor fi substituiți cu programatori și IT-specialiști (FOTO,VIDEO)

Candidatul la postul de primar general al capitalei din partea PCRM, Vasili Chirtoca, a împărtășit cu colectivul Parcului de Troleibuze nr.1 planurile de transformare a site-lui Primăriei într-un sistem on-line de gestiune a municipiului și comunicare cu cetățeni.

„Peste doi-trei ani 95 la sută din problemele cetățenilor vor fi soluționate prin Internet. Vom transforma actualul site al Primăriei într-un sistem on-line de gestiune. Vom sincroniza bazele de date ale tuturor structurilor: cadastrului, Camerei de Licențiere, Casei de Asigurări Sociale, etc. Vom introduce semnătura electronică. Din orice punct de intrare în Internet cetățeanul va putea introduce o cerere de informații și peste un termen stabilit va obține informația necesară sau alt răspuns”, a povestit Vasili Chirtoca. El a menționat că nu se îndoiește de posibilitatea realizării acestui proiect, deoarece holdingul DAAC Hermes, pe care acum îl conduce Chirtoca, are în structura sa o companie de profil, care activează cu succes pe piața tehnologiilor informaționale.

În ceea ce privește obiectivele în domeniul transportului public, pentru care au manifestat interes cei prezenți, Vasile Chirtoca a comunicat că în perspectivă, pe termen mediu, se preconizează renovarea parcului de tehnică, însă se pare că aceasta va fi inițiată cu parcul orășenesc de autobuze care nu s-a reînnoit de mulți ani.

De asemenea, Vasili Chirtoca a explicat inițiativa privind introducerea călătoriei gratuite în transportul public al municipiului: „Nu este un proiect himeric, după cum consideră unii. Introducerea călătoriei gratuite va costa bugetului municipal aproximativ 30 milioane de lei anual. Nu sînt bani prea mari pentru capitala unei țări europene și noi știm unde să le găsim. În schimb noi vom putea convinge oamenii că procesul de restabilire și amenajare a orașului a fost lansat. Noi îi vom convinge pe cetățenii noștri să renunțe la plecarea în străinătate. Să trăiești, să muncești și să-ți crești copiii întotdeauna e mai bine în Patrie”.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply