Chirtoca_vello

Alături de echipa cu care voi veni, vom face curățenie în oraș (FOTO, VIDEO)

În capitală au avut loc manifestații, auto și velo primblări, în scopul susținerii candidatului PCRM, Vasili Chirtoca, la postul de primar general al capitalei. Circa 450 de persoane au participat în cadrul acestor acțiuni. Peste 150 de autoturisme au fost încorporate, pe lîngă cîțiva zeci de bicicliști în frunte cu Vasili Chirtoca.

Toți participanții au pornit din Piața Marii Adunări Naționale, iar primul popas al bicicliștilor a avut loc chiar în fața Primării capitalei, iar finișul a urmat să fie în fața parcului „Dendrariu”. A fost ales acest traseu pentru a specifica faptul că se pornește de la rău, pentru a ajunge la mai bine.

„Alături de echipa cu care voi veni, vom face curățenie în oraș, vom dezvolta spațiile verzi. În oraș nu pot merge cu bicicleta, nu ne permit condițiile, dar o dată ce am organizat astfel de manifestații, mi-a fost mai interesant să merg cu bicicleta decît cu mașina. Alături de mine sunt peroanele ce lucrează în campania noastră, sunt finii mei. Aceasta este anume acea energie care acum crește, ca pe viitor să susțină energia pe care o vom inspira acum orașului” a declarat Vasili Chirtoca.

Această primblare cu bicicletele ia oferit șansa candidatului Vasili Chirtoc, cît și echipei sale să privească problemele din altă perspectivă.

Ajunși în fața parcul „Dendrariu” Vasili Chirtoca a afirmat că nu pur și simplu a fost ales acest loc pentru finiș, ci pentru a atrage o mai mare atenție asupra locurilor verzi ale capitale, și anume asupra parcurilor.

„Echipa noastră de bicicliști a parcurs cîțiva zeci de kilometri pe străzile Chișinăului, au văzut în ce stare se află acestea, în ce stare se află și alte locuri din capitală: parcuri, piețe. Au văzut locul puțin ce a mai rămas pentru a face treceri pentru bicicliști.

De ce anume parcul „Dendrariu”? Acesta este ca un exemplu pentru ca zonele verzi să se păstreze; pentru ca nimeni să nu-și permită să ridice mîna asupra parcurilor, ele trebuiesc îngrădite. Acolo unde parcurile nu sunt îngrădite, se găsesc persoane care construiesc ilegal. Aici se regăsește o bază botanică, ce permite dezvoltarea orașului nostru.

Noi vom înființa o direcție a parcurilor, deoarece întreprinderea care activează azi nu se descurcă. Această direcție va avea grijă de aceste parcuri, vor construi piste pentru bicicliști, pentru ca aceștia să aibă posibilitatea să se primbla în liniște. Vom face așa încît fiecare parc să devină o întreprindere municipală individuală. Cu ajutorul acestei velo manifestații am vrut încă o dată să atragem atenția asupra stării ecologice a orașului, în municipiu și să găsim acțiunile pe care le vom întreprinde mai apoi”a concis candidatul PCRM.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply