Chirtoca_879_noi_md(1)

Acești oameni au în cap o mare harababură (VIDEO)

„Într-o societate decentă nu se procedează în acest mod”, a concluzionat Vasilii Chirtoca, președintele fracțiunii comuniștilor și a consilierilor apartinici din Consiliul municipal Chișinău, după ce consilierii din partidele „de dreapta” nici nu s-au prezentat în sala de ședințe, au preferat să susțină negocieri secrete într-un birou separat și au amînat ședința CMC de la ora 10.00 pentru 22.00.

„Pentru mine aceasta este o noutate, – a recunoscut omul de afaceri, care știe să prețuiască timpul său personal și al altor oameni. – Eu n-am văzut începutul ședinței și n-am auzit că a fost anunțată pauză. Acești oameni au în cap o mare harababură în problemele juridice, nu respectă regulamentele adoptate. Decizia privind ședința Consiliului municipal la ora zece seara nu este legală, deoarece ședința convocată legal urma să înceapă, iar după aceea trebuia anunțată pauza. Nu s-a procedat în acest mod. Aceeași atitudine o vedem și față de orășeni”.

Cu tot începutul nereușit al activității noului CMC, Vasilii Chirtoca a declarat pentru presă: „Aș vrea să atrag atenția asupra faptului că noi, fracțiunea comuniștilor și a apartinicilor din Consiliul municipal, dorim să muncim și să soluționăm problemele orășenilor, pe care le cunoaștem bine. În afară de faptul că și noi sîntem locuitori ai municipiului, am aflat multe pe parcursul campaniei electorale. Pentru această ședință am propus un complex de chestiuni, pe care voiam să le trecem pe agenda de lucru ca să soluționăm problemele orășenilor”.

În opinia acestei fracțiuni, în primul rind trebuie soluționate problemele apropierii autorităților de oameni, diminuării birocratismului și corupției. În acest scop consilierii au pregătit propuneri spre dezbatere. La ședința de astăzi fracțiunea PCRM intenționa să pună problema construcției neautorizate din str. Cuza Vodă nr.25/7 și din preajma Clubului de dansuri sportive „Codreanca” și despre alte cazuri, care se produc pretutindeni în Chișinău.

„Noi propunem să punem capăt odată pentru totdeauna acestor fapte. Propunem, de asemenea, actualizarea urgentă a Planului general al orașului”, a comunicat consilierul. El a citat în calitate de exemplu str. Testemițanu, care, conform proiectului Planului general, urma să iasă pe viaduct, apoi – sub pod și să se unească cu str. Melestiu. Conform însă deciziei unuia dintre viceprimari, acolo a fost deja construit un complex locativ, de aceea este imposibil de organizat circulația, iar str. Testemițanu este aglomerată cu mașini. Aceasta se referă și la multe alte străzi. Fracțiunea PCRM vrea să propună soluții concrete pentru aceste probleme.

Leave a Reply