Chirtoca_pres_conf_ipn

95% din problemele chişinăuienilor pot fi rezolvate uşor

95% din problemele cu care se confruntă locuitorii oraşului Chişinău pot fi rezolvate uşor. E necesar să fie lansată o pagină de internet unde problemele să fie semnalate. De această părere este candidatul Partidului Comuniştilor la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Vasili Chirtoca, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, candidatul a adus drept exemplu pagina visa.md, prin intermediul căreia cetăţenii moldoveni stabiliţi peste hotare sau care au migrat temporar îşi rezolvă mai multe probleme, cum ar fi pierderea actelor. De asemenea, pot obţine consultaţii juridice. Acelaşi mecanism echipa lui Vasili Chirtoca doreşte să-l promoveze şi în raport cu problemele chişinăuienilor.

Vasili Chirtoca a spus că alegătorii pot să aibă încredere în el şi în echipa sa deoarece nu vin la conducerea capitalei să facă politică, ci pentru a le îmbunătăţi viaţa. Candidatul a menţionat că este preocupat de ecologie şi are mai multe idei cum să îmbunătăţească mediul din capitală. Împreună cu echipa cheltuie anual milioane de lei pentru susţinerea internatelor şi azilurilor pentru bătrâni. Vasili Chirtoca a mai spus că de mai multă vreme sprijină diferite proiecte de dezvoltare. De asemenea, susţine Federaţia de Box. „Adunăm copii din stradă şi îi îndemnăm să facă sport, să crească sănătoşi şi puternici”, a subliniat concurentul.

Vasili Chirtoca a criticat deciziile actualei conduceri a Primăriei de a oferi în arendă un lac din capitală şi de a permite construcţii în parcuri, menţionând că în ultimii ani în capitală se reduc suprafeţele parcurilor. Din cauza construcţiilor tot mai multe, practic nu există spaţiu pentru a crea piste pentru biciclişti.

Ghenadie Botnaru, candidat la funcţia de consilier municipal pe lista Partidului Comuniştilor, a spus că echipa lui Vasili Chirtoca cunoaşte toate problemele cu care se confruntă capitala şi ştie cum să le rezolve.

Pavel Guţu, un alt candidat la funcţia de consilier municipal, a subliniat că problemele Chişinăului trebuie să înceapă a fi rezolvate pornind de la efectuarea unui audit la Primărie, cu reducerea direcţiilor ineficiente şi optimizarea muncii angajaţilor.

Eduard Muşuc, la fel candidat la funcţia de consilier municipal, a menţionat că, având experinaţa de consilier şi deputat, s-a întâlnit cu mai mulţi primari, dar nu cunoaşte un candidat mai bun decât Vasili Chirtoca, care are cunoştinţe şi experienţa de a conduce companii cu mii de angajaţi, pe care le-a făcut să prospere.

www.ipn.md

Leave a Reply