Chirtoca: De ce proiectul nostru de decizie încă nu a fost semnat de secretarul CMC? (VIDEO)
Președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Vasili Chirtoca, s-a arătat nemulțumit de faptul că proiectul de decizie privinddepozitarea deșeurilor solide, votat de majoritatea consilierilor încă în luna februarie, așa și nu a fost semnat de secretarul CMC.
Proiectul deciziei cu privire la depozitarea deșeurilor solide în municipiul Chișinău a fost aprobat de majoritatea consilierilor în perioada în care secretarul CMC, Valeriu Didencu, se afla în concediu de boală. În opinia lui Vasili Chirtoca, aceasta nu este un motiv pentru a revizui decizia votată deja în unamitate de aleșii locali.
Liderul fracțiunii PL, Ion Cebanu, a menționat că secretarul CMC și primarul general nu trebuie să semneze proiectele de decizii care ar viza interesul personal al unor consilieri. „Întîi de toate trebuie să clarificăm, în ce relații se află domnul Chirtoca cu compania «ABS» (în proiectul de decizie a fracțiunii PCRM și celor fără de partid «ABS» figurează în calitate de companie care a construit uzina de reciclare a deșeurilor în Chișinău – nota red.)”, a declarat Cebanu.
Vasili Chirtoca a răspuns că are relații bune cu reprezentantul companiei „ABS” Serghei Baleca, care s-a ocupat de problema depozitării deșeurilor solide în Chișinău, ceea ce va permite să fie stopată catastrofa ecologică provocată de depozitarea deșeurilor în mina Purcel. „Compania «ABS» s-a apucat de construcția uzinei de reciclare a deșeurilor în situația în care pînă la catastrofă a rămas un pas. Este un lucru benefic în interesul tuturor chișinăuienilor”, a subliniat Vasili Chirtoca.
Amintim că CMC a votat pe 18 februarie proiectul de decizie privind depozitarea deșeurilor solide, propus de fracțiunea comuniștilor și celor fără de partid. Inițiativa legislativă era examinată în calitate de soluție pentru problema ecologică provocată de depozitarea deșeurilor în mina Purcel din cauza sistării activității poligonului din Țînțăreni. Potrivit documentului, problema va putea fi soluționată de uzina de reciclare a deșeurilor, construită de compania „ABS”.
Leave a Reply