Chirtoca_Autosalubritate_03

Chirtoca promite să construiască o întreprindere pentru sortarea și prelucrarea deșeurilor

Candidatul la postul de primar general al Chișinăului Vasili Chirtoca s-a întîlnit cu colectivul uneia dintre cele mai principale întreprinderi ale capitalei, Î.M. Regia Autosalubritate. La întîlnire, care a avut loc la ora 07.30, pînă la începerea turei de muncă, în dimineața zilei de joi, 14 mai, Vasili Chirtoca a fost susținut de candidatul din partea PCRM la postul de consilier municipal Eduard Mușuc.

Pentru discuțiile cu viitorul primar general s-a adunat întreaga tură de zi a Întreprinderii Autosalubritate – circa o sută de muncitori și administratori. Oaspeții au fost întîmpinați de vicedirectorul întreprinderii Victor Sergheenco.

Vasili Chirtoca le-a povestit despre planurile de revigorare și dezvoltare a infrastructurii capitalei. Totodată, el a menționat că noua echipă a primăriei capitalei își va concentra eforturile îndeosebi asupra protecției mediului înconjurător al orașului. „Ideea construcției în suburbie a unei întreprinderi pentru sortarea și prelucrarea deșeurilor, lansată de nenumărate ori în diferite timpuri, dar nerealizată, neapărat va fi transpusă în viață de echipa noastră, a promis Vasili Chirtoca.  Noi, de asemenea, vom restabili, acționînd în complex, lacurile și parcurile din capitală. Și primul pas va fi interzicerea categorică și absolută a construcțiilor în zonele verzi”, a specificat Chirtoca.

Răspunzînd la întrebările celor adunați despre planurile concrete de stopare a exodului continuu de tineret și specialiști din Chișinău și Moldova, Vasili Chirtoca a împărtășit ideea privind crearea în capitală a unei companii mari de ipotecă: „Spre deosebire de creditele ipotecare existente, care nu pot fi numite altfel decît o capcană a datoriilor, noi vom reuși, cu sprijinul partenerilor noștri, cu care colaborăm demult și eficient, să asigurăm acordarea locuitorilor capitalei și, în primul rînd, tinerilor specialiști, a creditelor pe termen lung, pe un termen de 25 de ani, cu o dobîndă de cel mult 7 la sută anual”, a explicat Chirtoca.

Încheind discuția cu alegătorii, Vasili Chirtoca le-a mulțumit angajaților Întreprinderii Autosalubtitate pentru posibilitatea de a comunica într-o atmosferă informală și și-a exprimat speranța că colectivul de lucru îl va susține în lupta sa pentru oraș.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply