Chirtoca_ULIM_14

Chirtoca le promite tinerilor specialiști ipotecă ieftină (FOTO, VIDEO)

Vasili Chirtoca, candidatul PCRM la postul de primar general al Chișinăului, s-a întîlnit la 14 mai cu studenții și profesorii de la ULIM. La întîlnire a mai participat rectorul Universității, Andrei Galben. Candidatul și platforma lui au fost prezentate de liderul PCRM, ex-președintele Moldovei Vladimir Voronin, relatează NOI.md.

„Fiind președinte, am vizitat de nenumărate ori capitalele altor state, a relatat Vladimir Voronin. Există și mai frumoase, și mai urîte. Mai mult sau mai puțin moderne. Dar o grămadă atît de mare de gunoi, în care a transformat actuala primărie Chișinăul nostru, nu am văzut nicăieri și niciodată”. Vladimir Voronin consideră că Vasili Chirtoca este capabil să facă față tuturor problemelor municipiului.

„Astăzi, la Chișinău nu există probleme soluționate. De aceea atît de mulți tineri doresc să părăsească țara”, a menționat Vasili Chirtoca. El a specificat că unul dintre principalele puncte ale programului de administrare a orașului pregătit de el și susținătorii lui este crearea condițiilor necesare pentru ca tineretul să rămînă în Patrie: „Știu că tinerii nu doresc să aștepte mult timp. Ei vor totul și odată. Și noi vom face așa ca ei să-și renunțe la dorința de a pleca”.

Studenta de la Facultatea de Drept Maria Vîrlan a abordat chestiunea privind locuințele pentru tinerii specialiști. „Și această problemă la fel va fi soluționată, și vom face acest lucru în complex cu alte măsuri. Spre deosebire de actualele credite eliberate pe 10 ani, cu o dobîndă de 10 la sută, noi vom asigura credite pe termen lung – de pînă la 25 de ani, ale căror dobîndă nu va depăși 7 la sută”, a spus Chirtoca.

Această prezentare necesită JavaScript.

2 Comments

  • Deputat

    Si cum veti face asta? exista vreo banca a statului? din cate cunosc, bancile sunt privat, ei stabilesc procentul dupa plac…

  • Колька

    мне не нужна ипотека дешевая или недешевая, она в моем представлении – экономическое рабство, постоянный стресс, ипотека это зло в том виде в котором она есть, человек не защищен, в сложной ситуации человек может лишиться всего за один день, а платить десятки лет, таких ситуаций за несколько десятков лет может быть не одна. Молодые люди должны достойно получать и за 5-7 лет смогут себе собрать на нормальную квартиру, государство должно само строить и продавать по более низким ценам, регулируя таким образом цены на жильё в Кишиневе.

Leave a Reply