1555423729_4

Chirtoca: Sper că fracțiunea Partidului Socialiștilor va crea o coaliție cu blocul ACUM în Consiliul Municipal

Am apelat la consilierul municipal Vasili Chirtoca cu solicitarea de a comenta declarația lui Dorin Chirtoacă privind disponibilitatea sa de a crea în Consiliul Municipal un bloc cu ACUM, în vederea continuării proiectelor proeuropene inițiate de el.

Iată ce răspuns am primit:

Sper că, după exemplul autorităților centrale, coaliția cu blocul ACUM o va crea Partidul Socialiștilor. Acest lucru va fi un pas absolut firesc din partea politicienilor și va fi în beneficiul Municipiului. Dacă acest pas va fi făcut atunci, posibil, partidele de dreapta pentru prima oară în istoria modernă a municipiului Chișinău vor putea peste o anumită perioadă să le arate alegătorilor săi fapte reale și nu doar să le vorbească despre calea europeană și le sperie cu rușii.

În ceea ce privește solicitarea Dvs., într-adevăr multe țări ale lumii, inclusiv Europa, Rusia, Asia și America, au acumulat o experiență bogată în gestiunea municipiului. Aceasta experiență trebuie numai decît studiată și valorificată, dar să califici drept proiecte europene degradarea de zece ani a Chișinăului, haosul în gestiunea construcțiilor și amenajarea orașului, transportului, ecologiei și sferei sociale? Nu trebuie să insultăm Europa cu o mulțime de localități curate și amenajate care sînt gestionate în mod calitativ și profesionist.

Din ceea ce a făcut Dorin Chirtoacă în postul de edil poate fi preluată o singură experiență: „Cum nu trebuie să procedezi”. El este tînăr și nu este prost, și dacă va avea curajul să-și recunoască greșelile, dacă el într-adevăr iubește Chișinăul, dacă va lansa propuneri utile și nu va lucra doar pentru publicitate, atunci va putea căpătă un rol pozitiv în noua componență a Consiliului Municipal. Fără politică și referire la diverse valori.

Leave a Reply