Briefing PCRM_11

Noi vom trezi din letargie serviciile comunale ale capitalei (VIDEO)

„Vom soluționa rapid problemele care s-au dovedit a fi irealizabile pentru actuala conducere a orașului”, a declarat candidatul PCRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Vasile Chirtoca, în cadrul briefingului dedicat prezentării programului echipei sale. „Avem experiența cunoștințelor și capacităților necesare. Vom realiza schimbări cu care se vor mîndri locuitorii capitalei și toți cetățenii noștri”.

Una dintre primele sarcini ale noii administrații, potrivit lui Vasile Chirtoca, va fi stabilirea ordinii în administrarea orașului. „După ce vom «curăța» serviciile prestate chișinăuienilor de «interese», veți rămîne surprinși cît de mult se vor reduce cheltuielile, cît de mult totul se va ieftini!”. În opinia candidatului la funcția de primar general, optimizarea aparatului central al Primăriei și preturilor va permite „repartizarea puterii și apropierea ei de oameni, va oferi posibilitatea locuitorilor municipiului de a beneficia rapid și eficient de serviciile autorităților municipale”. „Noi vom trezi din letargie serviciile comunale ale capitalei”, a promis Vasile Chirtoca.

Candidatul afirmă că vor fi „interzise orice mașinații cu proprietățile funciare și bunurile municipale”. „Vor fi investigate cu atragerea organelor de drept schemele de delapidare a terenurilor municipale”. În opinia lui Vasile Chirtoca, „este necesar de introdus moratoriu la eliberarea autorizațiilor pentru construcția chioșcurilor, pavilioanelor, mansardelor, construcțiilor auxiliare în curțile blocurilor și pe trotuare”.

De asemenea, trebuie acordată atenția cuvenită parcurilor și spațiilor verzi, precum și cartierelor locative ale orașului. Va fi interzisă construcția în stil arhitectural „neclar” și în zonele de recreere ale capitalei.

Totodată, vor fi întreprinse măsuri urgente pentru decongestionarea autostrăzilor orașului și neadmiterea formării ambuteiajelor. Va fi asigurată funcționarea adecvată a transportului public, vor fi create condiții pentru cicliști și asigurată securitatea pietonilor. „Analizarea și soluționarea problemelor legate de transport este o chestiune organizatorică elementară, accesibilă oricărui specialist în logistică”, a subliniat Vasile Chirtoca.

Grija față de locuitorii capitalei, față de condițiile de trai și de odihnă, de asemenea, se află în atenția candidatului PCRM la funcția de primar general al municipiului. Mai întîi de toate, este vorba despre măsuri eficiente întreprinse pentru oamenii în etate: „În orașul nostru nu vor fi bătrîni singuratici. Ajutorul și grija autorităților orășenești vor ajunge în fiecare casă”, a subliniat Chirtoca.

Prezentarea și lansarea oficială a programului candidatului PCRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Vasile Chirtoca, va avea loc marți, 12 mai, la Teatrul de Operă și Balet. Sînt invitați toți cei cărora le pasă. După încheierea părții oficiale va avea loc un concert festiv.

Leave a Reply