Patriotismul

Declarație: Patriotismul moldovenesc este temelia dezvoltării țării

Republica Moldova este un stat național tînăr și slab. El trebuie să capete o temelie puternică, pe care să se bazeze ca să-și ia avînt pentru a merge înainte, iar această temelie ar putea fi dezvoltarea patriotismului moldovenesc, mai ales în rîndul tinerilor.

Declarația a fost făcută de cunoscutul om de afaceri și personalitate publică, consilier municipal, membru al Asociației istoricilor și politologilor, Vasile Chirtoca, în cadrul conferinței internaționale cu tema „Educație Istorică în Moldova independentă: experiența națională și internațională”, care a avut loc la Chișinău, transmite Noi.md.

El a subliniat faptul este foarte importantă dragostea față de propria țară, care apare din mîndria pentru istoria, cultura națională și formează identitatea națională moldovenească.

Ca să nu ne ocupăm cu născocirea bicicletei, există o singură cale universală de construire a unei astfel de temelii: argumentarea propriei căi istorice, diferite de căile țărilor vecine; declararea existenței propriei limbi; declararea existenței unei națiuni aparte care formează statul, a cărei denumire coincide cu denumirea statului.

Leave a Reply