mozaic_sindicate

Decizia CMC: Unde va fi transferat mozaicul de la Palatul Sindicatelor

După ce, în aprilie 2018, presa din Republica Moldova ridica problema mozaicului de la Palatul de Cultură al Sindicatelor care fusese demolat, astăzi întrebarea strămutării a fost decisă.

Comisia Construcții, Urbanism și Relații Funciare din cadrul Primăriei Chișinău, condusă de consilierul municipal Vasile Chirtoca, a hotărît că mozaicul va fi reamplasat pe clădirea Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău.

Cheltuielele pentru lucrările de proiectare și edificare, inclusiv expertiza tehnică, vor fi acoperite integral de Kaufland SRL.

În luna mai 2019, Ion Ștefăniţă, director general al Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii, mozaicul care este inclus în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, la fel afirma că mozaicul va fi reamplasat pe clădirea Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău.

Potrivit informațiilor anterioare, peretele pe care urmează să fie instalat mozaicul se află vizavi de Liceul Teoretic “Spiru Haret” de pe str. Maria Cebotari, 53 din centrul capitalei. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului, în zonă va fi amenajat un spațiu de odihnă, iar mozaicul de pe fundal doar va reîntregi peisajul.

Noi.md

Leave a Reply