candu

De la cine a ”furat” Andrian Candu ideea de a construi Arena Chișinău? (DOC)

Fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, a împrumutat în mod evident ideea de a construi complexul sportiv multifuncțional Chișinău-Arena de la consilierii municipali, care încă cu trei ani în urmă au propus includerea în bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2017 a cheltuielilor pentru proiectarea construcției unui complex sportiv multifuncțional cu o arenă de gheață pentru 7 mii de locuri, o piscină de 50 de metri și săli de sport pentru lupte, haltere etc. Copia adresării respective se anexează.

Propunerea a fost făcută atunci de către consilierul municipal, cunoscutul om de afaceri, Vasile Chirtoca. El a transmis nițiativa sa Primarului interimar de atunci, vice-primarului municipiului Chișinău, Nistor Grozavu și directorului adjunct al direcției generale Finanțe a consiliului municipal Chișinău, Valentina Văzdăuțan, propunînd includerea în bugetul capitalei pentru anul 2017 a cheltuielilor de proiectare a acestora și a altor obiecte importante, transmite Noi.md.

Conducerea de atunci a primăriei, care era sub controlul lui Vladimir Plahotniuc, a blocat includerea acestor cheltuieli în bugetul anului 2017. La sfîrșitul anului 2017, consilierii municipali au reușit să includă în bugetul municipiului pentru anul 2018 cheltuielile pentru proiectarea acestui complex.

Însă la începutul lunii februarie 2018, dintr-o dată, a apărut Andrian Candu cu această „idee” – construcția unui complex sportiv, care s-a decis ulterior să fie numit „Arenă Chișinău”. Drept consecință, pentru că la „inițiativa” lui Candu de aceasta s-a ocupat Guvernul Moldovei, nu avea deja sens proiectul municipal, în legătură cu care aceste mijloace nu au fost valorificate.

Candu a venit cu „ideea” construirii complexului sportiv multifuncțional la indicația lui Plahotniuc, care a primit informații despre inițiativa sus-menționată a consilierilor municipali. Totodată, Candu a venit cu această inițiativă, exclusiv în cadrul pregătirii Partidului Democrat pentru alegerile parlamentare.

Drept că democrații, apoi, mult timp s-au gîndit cum să facă acest lucru, pe ce terenuri, ce ar trebui să reprezinte acest proiect și, în cele din urmă, au redus capacitatea arenei principale pînă la 5000 de persoane, a scos din ea arena de gheață și au adăugat terenuri de tenis. Însă de acest lucru nu se mai ocupa deja Adrian Candu.

Leave a Reply