Chirtoca_pres_club_februarie

Conducătorii Chișinăului nu posedă cea mai importantă calitate – dragostea pentru orașul nostru (VIDEO)

„Majoritatea conducătorilor Chișinăului nu au cea mai importantă calitate pe care trebuie să o posede politicienii și demnitarii de stat – dragostea pentru orașul său. Dacă ea nu există, chiar dacă ești cel mai inteligent – ești periculos. Cu cît mai deștept, cu atît mai periculos”, a declarat consilierul municipal, președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără partid în cadrul Consiliului Municipal Chișinău Vasili Chirtoca la reuniunea Clubului de presă „Rezonanța socială”.

În opinia lui, conducătorii unor direcții municipale sînt oameni ineligenți, dar nu-și iubesc orașul. Drept urmare apare cîte un contract privind construcția parcărilor în defavoarea capitalei; 2 milioane toane de deșeuri în suburbia Chișinăului care plutesc în sute de tone de infiltrat ce pătrund în apele subterane; numeroase gherete cu care abundă Chișinăul; se taie arborii de 50 de ani și se distrug parcurile.

„De aici vine problema. Trebuie aleși cei care își iubesc orașul și țara, consideră Vasili Chirtoca. Am intrat în lupta electorală pentru postul de primar la ultimele alegeri locale fără pregătire, deoarece într-adevăr eram îngrijorat de soarta orașului și înțelegeam cît de bun, frumos este el și cît de mult degradează el, cum este distrus, cît de nechibzuite sînt deciziile adoptate, cît de puțini profesioniști se află la conducere”.

Vasili Chirtoca a declarat că a decis să influențeze aceste procese în calitate de consilier municipal și conducător al fracțiunii. „În opinia mea, noi am reușit, pentru că eu nu sînt singurul. În Consiliu Municipal s-au adunat mulți consilieri care își propun să schimbe actuala stare de lucruri”, și-a explicat decizia de a participa la viața socială a capitalei oaspetele clubului.

Leave a Reply