primaria

Ce fac angajații primăriei la locul de muncă și de ce numărul lor ar trebui redus în jumătate?

Numărul angajaților Primăriei municipiului Chișinău poate fi redus în jumătate, deoarece în primăria capitalei înflorește corupția și cel puțin 50% din angajații săi nu se ocupă concret de problemele orașului, ci își rezolvă problemele personale, creînd probleme altor persoane și apoi ajutîndu-le să le rezolve.

Această opinie a fost exprimată de consilierul independent al Consiliului municipal Chișinău, președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, într-un interviu pentru postul de radio Europa Liberă, transmite Noi.md.

El a menționat că, dacă e să ne uităm peste harta zilei de muncă a angajatului primăriei, atunci ea va arăta aproximativ în felul următor.

„Ei primesc o însarcinare din partea conducerii și o îndeplinesc. Acest lucru le ia, de obicei, aproximativ 20-30% din timpul de lucru. Angajaților unor departamente le ia ceva mai mult timp. Apoi ei discută știrile, problemele de familie, colegii de muncă, discută ce mai este nou în rețelele sociale. Iar apoi, dacă aceștia lucrează cu cetățenii, în majoritatea cazurilor ei percep adresarea unui cetățean ca o ofensă personală, pentru că acest lucru îi împiedică să se ocupe cu problemele personale. Iar apoi, cînd le trece supărarea, ei creează probleme cetățenilor, pentru ca data viitoare aceștia să aibă o atitudine mai corectă. În același timp, ei nu cer bani direct, ci într-o manieră mai sofisticată. Le spun că la aceste documente mai trebuie încă două, mergți acolo și acolo și așa mai departe. De aceea, trebuie de analizat clar ce fac oamenii din primărie. Eu văd potențialul de reducere a personalului de 2 ori”, a spus Vasile Chirtoca.

În același timp, în opinia sa, persoanele eliberate nu trebuie scoase din sistem, ci trebuie trimise în alte departamente, la serviciile de amenajare, gestionare a parcurilor și a zonelor verzi, terenuri de sport, privind rezolvarea problemeleor sociale ale locuitorilor municipiului.

„În plus, trebuie de asigurat o existență decentă pentru persoanele rămase în primărie, prin creșterea salariilor și acordarea unor înlesniri, pentru a le putea spune: „Aveți rușine! Noi vă plătim un salariu bun și vă rezolvăm anumite întrebări”, a spus consilierul independent al Consiliului municipal Chișinău, președintele DAAC Hermes.

Leave a Reply