Despre mine

Chirtoca Vasile Afanasievici – om de afaceri moldovean, maestru în sport, Președinte al Federației de Box din Moldova, membru al Consiliului Național al Confederației Patronatelor din R. Moldova, filantrop, membru al Consiliului Municipal Chișinău.

Și-a început activitatea antreprenorială prin crearea unei companii tehnico-științifice cooperatiste. Principala activitate a companiei era proiectarea și construcția sistemelor de epurare a apelor reziduale, provenite din activitatea întreprinderilor industriale. În prezent, această companie continuă să activeze și se ocupă cu implementarea proiectelor în domeniul agriculturii ecologice.

Chirtoca este fondatorul unor mari companii moldovenești precum DAAC-Hermes, DAAC Invest, DAAC System Integrator, DAAC Ecoplant, DAAC Velosport.

La intersecția dintre secole, el a fost membru al Consiliului Economic de pe lîngă președintele Republicii Moldova și prim-ministrul Moldovei.

În 2013, a intrat în Top 10 cei mai de succes oameni de afaceri ai anului în Moldova.

În 2015 a decis să candideze pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar drept rezultat devine consilier în Consiliul Municipal Chișinău. A fost ales membru al Comisiei speciale pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău.

În calitate de consilier, V. Chirtoca a trimis către autoritățile publice și departamentele Primăriei municipiului Chișinău 199 de solicitări și 86 de cereri cu scopul de a rezolva problemele cu care se confruntă locuitorii capitalei sau cele care au fost identificate de echipa lui Chirtoca.

Maestru în sport al URSS la box, Președinte al Federației de Box din Republica Moldova.

Cavaler al mai multor Ordine de stat.

Este căsătorit. Are doi fii.

Leave a Reply