576013

Vasile Chirtoca: Trebuie să salvăm locurile de muncă și să ajutăm mii de oameni

Președintele DAAC-Hermes, Vasile Chirtoca, a comentat pentru portalul Noi.md decizia sa de a demisiona din funcția de consilier municipal împreună cu Ghenadie Botnaru, vorbind despre planurile sale pentru viitor. Vasile Chirtoca a fost șeful Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare al Consiliului Municipal Chișinău.

– Vasile Afanasievici, de ce Dvs. și Ghenadie Botnaru ați decis să vă retrageți din Consiliul Municipal?

– Fiind întrebat de ce îmi petrec timpul muncind gratuit în Consiliul Municipal, am răspuns că la locul meu de muncă de bază am adjuncți și parteneri profesioniști care nu mai au nevoie de mine. A apărut timp liber, uneori mă plictisesc și sînt gata să-l dedic slujirii orașului, ținînd cont de experiența și cunoștințele mele în domeniul gospodăriei orășenești.

Împreună cu colegul meu, Ghenadie Botnaru, am realizat foarte multe, activînd în cadrul Consiliul Municipal din 2015 pînă în 2019, și acest lucru poate fi văzut în raportul nostru publicat: https://chirtoca.md/ru/report/. Ceea ce am început la acel moment, ne-am propus să continuăm în Consiliul ales în 2019. Am reușit să facem ceva, însă a început războiul în Ucraina și ne-am trezit într-o situație complet anormală, fiind nevoiți să petrecem foarte mult timp în comisiile Consiliului Municipal, pe de o parte, iar pe de altă parte, companiile noastre, în care muncesc peste 2000 de oameni, s-au confruntat cu probleme pe care le-am întîlnit ultima dată în anii 1990: ruperea legăturilor cu partenerii, probleme uriașe cu logistica, lipsa sau absența completă a pieselor de schimb și a componentelor la unele dintre întreprinderile noastre, necesitatea de a căuta noi piețe de desfacere…

– Și cum vă puteți ajuta afacerea?

– Astăzi, noi cu Ghenadie Botnaru trebuie, încă o dată, să ne cufundăm complet în munca grupului de companii DAAC Hermes, să acordăm mai multă atenție noilor domenii de afaceri, să mergem în mai multe deplasări, să ne ocupăm mai îndeaproape de problemele de finanțare a afacerilor. Trebuie să facem tot posibilul pentru a salva toate locurile de muncă, pînă la urmă soarta a mii de oameni, angajați ai grupului de companii și membri ai familiilor lor, depinde de noi. Pur și simplu nu vom avea timp pentru activitate publică.

– Ce nu ați reușit să faceți în calitate de președinte al Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare și, pur și simplu, ca consilier municipal?

– Acesta este un subiect amplu, din păcate, nu am timp acum. Îl vom aborda altădată.

Leave a Reply