Chirtoca_CMC_01

Vasile Chirtoca: 90% din problemele incluse pe agenda CMC sînt funciare, nu putem să le ignorăm (VIDEO)

Oamenii așteaptă de mai mulți ani ca problemele orașului să fie rezolvate, prin urmare este de datoria aleșilor locali să le examineze, a declarat consilierul independent Vasile Chirtoca după ce socialiștii au decis să boicoteze ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Intervievat de Noi.md, consilierul municipal a menționat că respectă poziția socialiștilor. Cu toate astea, el a explicat că problemele funciare, cele legate de construcții sau de dezvoltarea orașului nu pot fi ignorate, iar participarea la ședințe este necesară.

”Am văzut poziția socialiștilor, poate este una politică, dar eu o respect. Fracțiunea socialiștilor este ce mai apropiată de noi, pozițiile noastre în multe cazuri sînt comune. Dar părerea mea și a colegului meu Ghenadie Botnari este că noi trebuie să examinăm toate problemele care sînt în oraș. 90% din probleme incluse pe agenda ședinței Consiliului sînt probleme funciare, legate de construcții, de dezvoltarea orașului și noi nu puteam să nu participăm la aceste ședințe. Sîntem pragmatici, vedem că oamenii așteaptă să fie rezolvate aceste probleme deja de mai mulți ani, de aceea noi participăm. Nu votăm pentru toate deciziile, dar acolo unde persoane fizice sau juridice au drepturi juridice – noi îi susținem, pentru că asta oferă posibilitatea să se dezvolte și familiile, și companiile”, a relatat Chirtoca.

Menționăm că astăzi are loc continuarea ședinței CMC din 26 decembrie. Consilierii PSRM și-au motivat decizia de a boicota ședința prin faptul că în ordinea de au fost incluse într-un mod netransparent chestiuni de ordin funciar.

Leave a Reply