Chirtoca_sputnik

Chirtoca: Nu e neapărat ca orașul să fie condus de o persoană născută în el

„Chișinăul trebuie să fie condus de un chișinăuian născut și crescut în acest oraș”.

Acest punct de vedere este adesea exprimat nu numai în rețelele sociale și în conversații, dar și în unele surse media. Așa să fie oare sau în această opinie există mai mult snobism decît iubire pentru capitală?

La această întrebare a răspuns consilierul municipal independent Vasile Chirtoca în studioul postului de radio „Sputnik Moldova”.

„Acest lucru îl afirmă oamenii care nu înțeleg cum se conduce un oraș. Dar asta nu înseamnă că mie acești oameni nu-mi plac sau că îi judec. Ei sînt sinceri, dar le lipsește experiența pentru a trage concluzii corecte”, a spus interlocutorul.

Potrivit lui, dragostea față de capitală nu depinde de locul nașterii persoanei, ci face parte din cultura comună și este un semn al prezenței inteligenței.

„Oamenii înțeleg ca persoana care conduce orașul trebuie să-l iubească. Potrivit lor, doar un chișinăuian poate iubi Chișinăul. Dar nu este așa. Eu, de exemplu, nu m-am născut în Chișinău, dar copiii mei s-au născut aici. Eu însă sînt proiectant și înțeleg bine Chișinăul. Înțeleg cum a fost conceput pentru a servi oamenii. Și eu îl iubesc, și mulți alții care nu s-au născut aici îl iubesc”, a menționat Chirtoca.

Leave a Reply