Chirtoca_Muncesti_38

O zonă verde din Chișinău mai are șanse la viață! Sesizarea făcută de Vasilii Chirtoca (VIDEO)

Dreptul de posesie și folosință asupra scuarului cu suprafața de 0,0636 ha de pe Calea Ieșilor , 67, în curînd va reveni Primăriei municipiului Chișinău, care este proprietarul acestui teren.

Asta pentru că terenul nu a fost exploatat și folosit de arendașul SRL „Virtute-Grup” în modul stabilit de Consiliul municipal Chișinău (CMC), relatează NOI.md.

Amintim că CMC a fost obligat, printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău din 14 iunie 2014, să transmită acest teren pe un termen de 3 ani către SRL „Virtute-Grup”. Conform contractului de arendă, în zonă urma să fie construit un obiectiv comercial, iar arendașul era obligat să efectueze lucrările în termen de un an, ceea ce nu a făcut.

Prin urmare, ținînd cont de faptul că arendașul nu a respectat prevederile deciziei de dare în arendă a acestui teren și deoarece contractul de arendă expiră, președintele fracțiunii municipale a PCRM și a celor fără de partid, Vasilii Chirtoca, în scopul protejării spațiilor verzi, l-a sesizat pe viceprimarul capitalei Nistor Grozavu. În sesizare consilierul solicita ca Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare să preavizeze arendașul – SRL Virtute Grup” – despre faptul că CMC nu dorește să prelungească relațiile contractuale sau, după caz, să solicite rezilierea anticipată a relațiilor contractuale.

Leave a Reply