Chirtoca_box_2017_s

Chirtoca a propus construirea unei săli sportive de nivel mondial (Video)

În Moldova urmează să fie construit un complex sportiv modern cu 6-8 mii de locuri pentru spectatori.

Înălţarea lui va permite organizarea de competiţii internaționale de box și de arte marțiale. Acest lucru a fost propus de preşedintele Federaţiei de Box din Moldova, Vasilii Chirtoca, după înmînarea premiilor anuale pentru merite în această probă sportivă, relatează NOI.md.

În opinia președintelui Federaţiei de Box, construirea unei săli de sport de nivel mondial va ridica nivelul popularităţii boxului şi a altor arte marţiale. „A venit timpul pentru a construi o sală multiprofilată prevăzută pentru 6-8 mii de spectatori. Noi trebuie să avem posibilitate de a organiza turnee internaționale, deoarece, dacă numai ne deplasăm undeva, sîntem apreciaţi ca atare. Cînd va apărea această sală, sportivii noştri vor avea motivaţie suplimentară”, a specificat Chirtoca.

Locul pentru construcția sălii încă nu a fost identificat. „Deocamdată noi nu ştim exact unde poate fi construită această clădire – la Chişinău sau la Grimăncăuţi (acolo se află Şcoala Republicană de Box – n.red.), examinarea acestei chestiuni se află abia în stadiu de planificare. Însă nu există nicio îndoială că ea trebuie construită. Aceasta este nu numai părerea mea, dar şi a colegilor mei, cu care am discutat inițiativa”, consideră preşedintele Federaţiei de Box.

Precizăm că Federaţia de Box, miercuri, 25 ianuarie, i-a premiat pe cei mai buni sportivi, antrenori şi arbitri, conform bilanţului anului 2016. Cel mai bun printre boxerii seniori a fost nominalizat Vasile Belous, premiant cu bronz la turneul de calificare al Olimpiadei. Cel mai bun îndrumător a fost recunoscut antrenorul emerit Petru Caduc, iar cel mai bun arbitru – Anatoli Kaigorodov, arbitru de categorie internațională.


www.noi.md

Leave a Reply