Voronin_Chirtoca

Vladimir Voronin: Vasili Chirtoca va fi un premier bun

Omul de afaceri Vasili Chirtoca este candidatura ideală pentru funcţia de prim-ministru. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea” de la postul de televiziune „RTR Moldova”, transmite IPN.

„De ce credeţi că nu l-am putea propune pe Chirtoca la funcţia de prim- ministru? Această persoană ar f cea mai bună candidatură. El a demonstrat ce capacităţi deosebite are. Dacă nu acum, mai pe urmă. El este cel mai potrivit să conducă Guvernul. Oricum noi vom merge cu el mai departe”, a spus Voronin.

Vladimir Voronin şi-a exprimat nemulţumirea că la alegerile pentru Primăria Chişinău candidatul PCRM a acumulat doar puţin peste 4 la sută din sufragii. „Le-am dat un om deosebit, ar fi fost un primar extraordinar. Dar ei au votat pe acel care de opt ani ţine Chişinău într-o mârşăvenie nemaipomenită. Mai murdară şi mai delăsată capitala noastră n-a fost niciodată. Dar şi liberalii au fraudat alegerile. De ce în casa mătuşii lui Chirtoacă aveau viză de reşedinţă 400 de persoane?.Dar în sate alegerile au fost fraudate şi mai mult, alegătorii fiind corupţi cu bani şi produse alimentare”, a spus liderul PCRM.

Vladimir Voronin a exclus orice coaliţie cu PSRM pentru că sunt „trădători”, nu a fost atât de categoric în privinţa unei coaliţii cu celelalte partide parlamentare, deşi susţine că sunt reprezentate de „hoţi şi bandiţi”. „M-a sunat Diacov şi mi-a spus să ne întâlnim, că trebuie să facem ceva, că ţara este în criză. Eu i-am spus că hai sa facem, să ne întâlnim cu toţii, să discutăm împreună, poate că e cazul să modificăm Constituţia ca să nu mai ajungem la situaţii de criză”, a declarat preşedintele comuniştilor.

Leave a Reply